Stadion Napolija (©Reuters)
Stadion Napolija (©Reuters)

Zvanično: Dobro došli na stadion Dijego Armando Maradona

Vreme čitanja: 1min | pet. 04.12.20. | 16:53

Dom Napolija promenio ime

Od danas je zvanično! Stadion Napolija više se ne zove San Paolo, nego Dijego Armando Maradona.

Cela procedura oko promene imena prošla je ekspresno i glatko. Cela Italija je blagonaklono gledala prema ovoj ideji, iako je u državnom zakonu član koji kaže da javna ustanova ili površina ne mogu da dobiju ime po nedavno preminuloj osobi, nego mora da prođe rok od 10 godina.

Izabrane vesti

Ali, ne pamti se kada je u svetu tako odjeknula nečija smrt kao Dijega Maradone, po mnogima najboljeg fudbalera sveta svih vremena, koji je svoje najbolje godine podario Napulju, Italiji i Napoliju. Koji je od tog malog kluba napravio šampiona države, marku i na svetskom nivou.

Ideja o promeni imena stadiona odmah je krenula od predsednika kluba Aurelija de Laurentisa, podržana je od gradonačelnika Napulja, a onda i od lokalnih vlasti. I kako su javili gotovo svi italijanski mediji danas oko 16.30 časova, odluka da se stadion u Napulju preimenuje u Dijego Armando Maradona je – zvanična.

Legendarni argentinski as je preminuo 25. novembra u Buenos Ajresu. Za Napoli je igrao od 1984. do 1991. godine i u svetloplavom dresu osvojio dve titule prvaka Italije, Kup Italije, Kup UEFA i Superkup Italije.



tagovi

NapoliSerija ADijego Armando Maradona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara