Lusijen Favr (©Reuters)
Lusijen Favr (©Reuters)

Zvanično: Dortmund smenio Favra

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.12.20. | 14:17

Prvi kandidat Marš iz Salcburga

Pre manje od 28 sati se najavljivalo da će Dortmund i Lusjan Favr u januaru da porazgovaraju oko produžetka ugovora, a onda – otkaz!

Šta se desilo u međuvremenu? „Samo“ debakl žuto-crnih kod kuće od skromnog sastava Štutgarta – 5:1. I Bild, najobavešteniji medij u Nemačkoj, oko 14 časova lansirao je informaciju da je Dortmund uručio otkaz prvom treneru, a sat i po kasnije je klub potvrdio zvaničnim saopštenjem.

Izabrane vesti

Istini za volju, priča oko produžetka ugovora je bila isforsirana, jer su svi signali govorili da Favru neće biti ponuđeno da nastavi posao, pošto mu je vernost Dortmundu isticala na kraju sezone. Prosto, nije ispunio gotovo nijedan zadatak koji je uprava kluba postavila ispred njega.

Umesto da bude konkurent Bajernu za titulu, Dortmund je redovno imao velike padove u sezoni, koje bi Bavarci koristili da pobegnu na bezbedno rastojanje. Igrali su crno-žuti superatraktivni fudbal pod Favrovom palicom, ali su to bile prilično neuravnotežene igre, gde su znali da izgube uz velike preokrete, da primaju „kišu“ golova u serijama...

Ostavio je Favr ekipu na petom mestu bundesligaške tabele, ali makar je izborio prolaz u prolećnu fazu Lige šampiona.



tagovi

Džesi MaršBundesligaBorusija DortmundLusijan Favr

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara