Zvanično: Dragan Mladenović posle osam godina otišao iz Zvezde, Jelić novi direktor

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.23. | 15:26

Ova promena bila je najavljena još letos

Takav rasplet je bio najavljen još tokom ranog leta, negde krajem juna, danas je promena u Crvenoj zvezdi dobila zvaničan oblik. Posle osam godina na funkciji direktora omladinske škole Dragan Mladenović je raskinuo saradnju sa Crvenom zvezdom. Novi direktor omladinske škole postaće Nikola Jellić, čovek koji je do sada obavljao funkciju prvog trenera omladinske škole i čovek čija se reč izuzetno poštuje u Ljutice Bogdana.

Nije do kraja razjašnjeno zašto je Dragan Mladenović otišao iz Crvene zvezde, i da li je početkom leta došlo do kratkog spoja sa menadžmentom kluba. Međutim, ako se osvrne na period proveden u klubu za koji je igrao, nekadašnji prvotimac Crvene zvezde i Zemuna može da bude ponosan.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je u njegovom mandatu osvojil četiri titule prvaka Srbije u omladinskoj i kadetskoj selekciji, šest puta učestvovala u Ligi šampiona za mlade.  Na terenima iza južne tribine stadiona Rajko Mitić stasali su fudbaleri poput Luke Jovića, Marka Grujića, Mihaila Ristića, Vukašina Jovanovića, kasnije Dejana Joveljića, Strahinje Erakovića, pa braće Mituljikić, Koste Nedeljkovića, Jovana Šljivića i drugih mladića koji se trenutno bore za status prvotimca.

Crvena zvezda je prihodovala oko 40 miliona evra od prodaje igrača, podigla značajno infstrukturu omladinske škole, uz podršku vrhuške kluba.

Tokom njegovog mandata, započetog pre osam godina po rastanku Crvene zvezde i Srđana Vasiljevića, crveno-beli su uspostavili i saradnju sa Grafičarom, koji je postao razvonji tim kluba iz Ljutice Bogdana, ali i sa Zenitom, s kojim je nedavno potpisana saradnja, između ostalog, bazirana i na zbližavanju omladinskih pogona beogradskog i ruskog kluba. Na terene iza južne tribine postavljeni su veštačka trava i reflektori, renovirane svlačionice...


tagovi

Dragan MladenovićNikola Jelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara