Zvanično: Ilić na Bentegodiju! Otkup - 12.000.000, kontraotkup - 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.09.20. | 13:02

Italijani polažu velike nade u mladog Srbina

Kao što je i najavljivano prethodnih dana, mladi srpski vezista Ivan Ilić je zadužio opremu Verone.

On je danas i zvanično postao igrač italijanskog prvoligaša. Došao je na jednogodišnju pozajmicu iz Mančester Sitija, a Verona ima pravo da ga do narednog leta otkupi po ceni od 12.000.000 evra. Istina, i Mančester Siti bi tada imao pravo da ga vrati pošto je ubačena povratna klauzula o kontraotkupu za 25.000.000 evra. Pomenute cifre govore da su u oba kluba svesni velikog potencijala mladog srpskog veziste i da očekuju mnogo od njega.

Izabrane vesti

Podsetimo, Ilić je u paketu sa starijim bratom Lukom postao član Mančester Sitija u leto 2017. godine. Tada još nije bio ni punoletan, ali je već imao minute u prvom timu Zvezde kao najmlađi debitant u istoriji kluba sa Marakane. Braću Ilić su tada skautirali brojni evropski klubovi, da bi Mančester Siti izašao sa ponudom od 5.500.000 evra koju su na Marakani oberučke prihvatili i pride su dobili igrače na pozajmicu od godinu dana.

Kada su im istekle pozajmice, braća Ilić su napustili Zvezdu i čekali dalje korake Sitija. Luka je prvi otišao u holandsku Bredu na pozajmicu, a Ivan je pozajmljen Zemunu, da bi u prošloj sezoni obojica igrali za Bredu kao pozajmljeni igrači Građana. Iako mlađi, Ivan je ostavio bolji utisak od brata Luke i privukao pažnju ozbiljnih klubova.

Ovog leta su Ivana Ilića zvali Porto, Parma i Hetafe, ali je najbolju ponudu doneo agent Ivica Pavlović koji mu je izneo planove Verone i predočio mu da je velika želja sportskog direktora Tonija Damika i trenera Ivana Jurića. Mladi Nišlija se odlučio da prihvati selidbu na Bentegodi gde ima sve preduslove da napreduje i razvije veliki potencijal. Čini se da je izabrao pravi klub.

Verona je bila jedan od hitova Serije A prošle sezone. Iako su joj predviđali ekspresan povratak u Seriju B, sa malim budžetom je uspela da napravi čudo zahvaljujući sjajnom skautingu direktora Damika i vrednom radu trenera Jurića. Verona je završila sezonu na devetom mestu, ostvarila neke sjajne rezultate protiv ekipa iz vrha tabele i imala jednu od najboljih odbrana u ligi.

Pored sjajnih rezultata je lansirala gomilu igrača. Amir Rahmani je kupljen kao anonimus iz zagrebačkog Dinama za 2.000.000 evra, a posle šest meseci je prodat Napoliju za 14.000.000. Sofijan Amrabat je kupljen od Briža za 3.000.000 evra i posle pola godine prodat Fiorentini za tri puta veću sumu. Albanski štoper Maraš Kumbula je izrastao u jednog od najtraženijih defanzivaca na Čizmi posle samo jedne sezone, danas mu je cena oko 25.000.000 evra i za njega se bore Napoli, Inter i Lacio. Mateo Pesina je eksplodirao na pozajmici iz Atalante i sada ga zove Milan, Darko Lazović igra najbolji fudbal u karijeri otkako je došao u Veronu, a vrednost je skočila beku Faraonija, golmanu Silvestriju, štoperu Gunteru...

Verona se pokazala kao sjajna odskočna daska za mnoge, pa se i mladi Ilić nada da bi na Bentegodiju mogao da zaigra ozbiljan fudbal na nivou „liga petice“. 


tagovi

Letnji prelazni rok 2020Ivan Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara