Foto: Toronto Twitter
Foto: Toronto Twitter

Zvanično: Insinje krenuo Đovinkovim putem vrednim skoro 50.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.01.22. | 15:47

Rođeni Napolitanac će na leto definitivno napustiti Napoli i pridružiti se Torontu

Istinski ljubitelji fudbala, a posebno navijači Napolija, nadali su se da se glasine neće obistiniti. Ipak, dolazile su od pouzdanih izvora i kao i obično, na žalost svih onih koji su na vrhuncu karijere želeli da ga još makar malo gledaju u Evropi, potvrđene su. Toronto je na zvaničnom klupskom sajtu potvrdio da će počev od jula, kada mu istekne ugovor sa Napolijem, Lorenco Insinje postati igrač kanadskog kluba.

Nema sumnje, na odluku da se za šest meseci pridruži sunarodniku Sebastijanu Đovinku presudno je uticao – novac. Šta bi drugo navelo igrača u 30. godini, da kao kapiten tima koji se u Seriji A bori za sam vrh tabele napusti krem evropskog fudbala i krene putem kojim uglavnom idu igrači u poznim igračkim godinama, oni koji već polako razmišljaju o penziji.

Izabrane vesti

Prvi čovek Napolija Aurelio de Laurentis ponudio mu je smanjenje plate od oko 30 odsto na godišnjem nivou – sa trenutnih 5.000.000 na 3.500.000 - kako bi produžio ugovor sa klubom. Toronto se s druge strane nije štedeo, svestan da drugačije neće moći da ga ubedi da topli Napulj zameni hladnim Torontom. Stoga će prema informacijama Đanluke di Marcija Insinje u klubu iz MLS za četvorogodišnji ugovor, na koliko je sa njim sklopio saradnju, inkasirati 46.000.000 evra, odnosno 11.500.000 po sezoni. Pride će moći da zaradi i dodatnih 4.500.000 evra na ime bonusa.

Ovo je istorijski dan za naš klub. Lorenco je igrač svetske klase na vrhuncu karijere. Evropski je šampion sa Italijom i igra na najvećoj pozornici tokom karijere sa Napolijem. Loreno ima talenat da sam promeni tok utakmice. Igra sa uživanjem i strašću i naši navijači će obožavati da ga gledaju kao člana našeg tima“, rekao je predsednik Toronta Bil Mening.

Što se reprezentativne karijere tiče, Insinje je navodno već kontaktirao selektora Italije Roberta Mančinija i istakao da je odlučan da i dalje igra za reprezentaciju. Čitavu situaciju prokomentarisao je i italijanski stručnjak.

"Sada igra za Napoli i igraće ovde do juna. Ne znam šta će se desiti, Svetsko prvenstvo je u Novembru, to je jako blizu", rekao je Mančini.

Ako je suditi na osnovu primera Stefana El Šaravija, odlazak iz evropskog fudbala neće biti presudan u tome da Insinje ostane bez poziva za Svetsko prvenstvo, jer podsetimo se, sadašnji fudbaler Rome je dobijao poziv od Mančinija i kada je nastupao u Kini. Ali hajde da se ne zalećemo, Italijani se nisu ni plasirali na planetarnu smotru, tek im predstoje kvalifikacije u martu.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Lorenco InsinjeFK TorontoToronto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara