Zvanično: Inter doveo najtraženijeg igrača Serije A, vrednost transfera i do 44.000.000 evra!

Vreme čitanja: 3min | čet. 06.07.23. | 21:43

Profitirala i Roma

Inter je završio glavni posao u ovom prelaznom roku. Večeras je i zvanično potvrdio transfer najtraženijeg igrača Serije A ovog leta.

Možda ne zvuči pomepzno ali su se oko njega lomila koplja – Davide Fratezi. Još jedan od talentovanih momaka koje je afirmisao i lansirao Sasuolo. Ali je reč o Rominom detetu.

Izabrane vesti

Kada je Vulica u leto 2017. godine dogovorila kupovinu Sasuolovog napadača Gregoe Defrela, kao kusur na Mapei stadion je otipao omaldinac Davide Fratezi, procenjen na 5.000.000 evra.

Polako je stasavao, kalio se na pozajmicama u Askoliju, Empoliju i Monci da bi pretprošlog leta dobio šansu u prvom timu Sasuola. Samo dve sezone su bile dovoljne Frateziju da eksplodira u zeleno-crnom dresu i zaludi najveće italijanske klubove. Odigrao je svaku utakmicu za Sasuolo u prethodne dve sezone u Seriji A i bio jedan od najstandardnijih igrača u ligi.

Vrednost mu je vrtoglavo porasla i Sasuolo je na početku prelaznog roka odredio cenu od 35.000.000 evra. Ali napravila se gužva, uključili se skoro svi veliki italijanski klubovi i počela je licitacija. Prvo ga je htela Roma ali nije imala pare da ga vrati. Potom je Inter počeo da steže obruč ali su u tom trenutku u priču uskočili Milan i Juventus i krenula je borba velikana italijanskog fudbala za Fratezijev autogram.

I kako to obično biva, pobedio je Interov direktor Bepe Marota.

Dao je Sasuolu najbolju ponudu ali i najbolju perspektivu za igrača. Fratezi je navikao da igra u sistemu sa trojicom u veznom redu i tako nešto ga čeka u Inter za razliku od Milana i Juventusa. Iako centralni vezista, Fratezi nće biti klasična zamena za Marcela Brozovića u ulozi „režisera“ igre. Tu rolu će igrati nešto povučeniji Hakan Čalhanoglu, a Fratezi će činiti tandem sa Nikolom Barelom na sredini. Odličan je u protekciji poslednje linije, brzo prenosi loptu u tranziciji iz faze odbrane u fazu napada. A imao je i jako dobar golgeterski učinak s obzirom da nije ofanzivni vezista. Dao je 11 golova za Sasuolo na 72 meča Serije A. Primera radi, Barela je na 134 meča za Nerazure dao 13 golova, a Brozović 25 na 261. Nije zanemarljiv kvalitet... Na sve to, sa 23 godine je mnogo mlađi od Brozovića.

Nije bio problem ubediti Fratezija ali je mnogo teće išlo sa Sasuolom. Pogotovo kada je delovalo da je Juventus preuzeo štafetu u trci za transfer. Ipak, Marota je uspeo da napravi sporazum i odloži plaćanje.

Inter će za pozajmicu ove sezone platiti 6.000.000 evra, za obavezan otkup ugovora narednog leta još 27.000.000 evra. Tu su i bonusi u vrednosti od 5.000.000 evra. Po 1.000.000 evra za svaki plasman intera u Ligu šampiona u naredne četiri godine i 1.000.000 evra ako Nerazuri osvoje skudeto u narednih pet godina. Sasuolu je pripao i mladi Interov napadač Samuele Mulatjeri čija vrednost je procenjena na 6.000.000 evra. Sveukupno – 44.000.000 evra.

A igrač je parafirao saradnju na pet godina vrednu 2.800.000 evra neto po sezoni. Duplo manje od onoga što je zarađivao Brozović. Prethodne dve Interove kupovine iz Sasuola Mateo Politano i Stefano Sensi se na kraju nisu proslavile na Meaci ali Fratezi deluje da će biti pogodak i rešenje na duže staze.



tagovi

Davide FrateziLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara