Zvanično je: Godin otišao u “tazbinu” za upola manju platu! Čeka se drugi “zet” iz Intera

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.09.20. | 23:09

Kaudiljo na Sardiniji

Kao što se i najavljivalo prethodnih dana, Dijego Godin je večeras i zvanično postao fudbaler Kaljarija.

Popularni Kaudiljo je napustio Inter posle samo godinu dana. Došao je kao veliko i besplatno pojačanje iz Atletika za veliki ugovor od 5.000.000 evra po sezoni plus bonusi (bio drugi najplaćeniji u ekipi) ali nikada nije “kliknuo” sa Antonijom Konteom i njegovim sistemom sa trojicom štopera u poslednjoj liniji.

Izabrane vesti

Konte mu je na kraju sezone rekao da potraži novi klub i da ne računa na njega i Urugvajac je digao sidro. Iako ga je tražila gomila klubova, na kraju se mimo svih očekivanja odlučio za Kaljari. Naravno, Inter je morao da ga pusti bez obeštećenja, ali s obzirom da je na preostale dve godine njegovog ugovora uštedeo skoro 15.000.000 evra (bruto iznos), jasno je zašto nisu insistirali na obeštećenju.

Kaljari je trku sa ostalim zainteresovanima dobio zahvaljujući specijalnom adutu u pregovorima. Godin je želeo da živi na Sardiniji gde je rođena njegova supruga Sofija pošto je njen otac Oskar igrao za Kaljari 90-ih godina prošlog veka i porodica se skućila u Kaljariju.

Pristao je Urugvajac i na duplo manju platu od one koju je imao u Interu. Sa Kaljarijem je potpisao na tri godine za 2.500.000 evra po sezoni što je ogroman ugovor za budžet kluba sa Sardinije. A uskoro bi iz Intera mogao da mu se priključi još jedan zet Kaljarija.

Radža Najnoglan se nada da će ga Kaljari otkupiti od Intera za 12.000.000 evra. Belgijanac je fudbalsku afirmaciju stekao u ovom klubu gde je upoznao suprugu i zavoleo grad i ljude. Iz Kaljarija je otišao u Romu, pa u Inter odakle se letos zbog lošeg odnosa sa Konteom vratio na Sardiniju da bude uz suprugu Klaudiju koja se borila sa kancerom i želela je da u toj borbi bude okruženi porodicom i prijateljima. Uspela je, pobedila je rak, a Najngolan se sjajnim igrama vratio u nekadašnju formu. Kaljari želi da ga otkupi, on želi da ostane, a raspoložen je i Inter ako ponuda bude 12.000.000. 


tagovi

Radža NajngolanLetnji prelazni rok 2020Dijego Godin

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara