Andrea Pirlo (©Reuters)
Andrea Pirlo (©Reuters)

Zvanično: Juventus se oprostio od Pirla

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.05.21. | 11:44

Očekuje se tokom dana potvrda Alegrijevog dolaska

Sve informacije u poslednja dva dana su govorile da je Andrea Pirlo završio misiju u Juventusu i da se na klupu vraća Masimilijano Alegri.

Prva polovina te tvrdnje je danas dobila zvaničnu potvrdu. Juventus je na klupskom sajtu objavio rastanak sa Pirlom. Nekada veliki igrač je dobio prošlog leta priliku da na klupi crno-belih počne trenersku karijeru, ali to se nije završilo dobro. Stara dama je ostala bez titule, a Pirlo – bez posla.

Izabrane vesti

Juventus se, ipak, biranim rečima u saopštenju oprostio od Pirla.

„Hvala, Andrea. To su prve reči koje svako od nas mora da izgovori na kraju posebnog iskustva koje smo prošli zajedno.

Pre nekoliko meseci Andrea Pirlo, ikona svetskog fudbala, počeo je novu avanturu na klupi Juventusa, njegovu prvu kao trenera. Da bi se to uradilo potrebna je, na prvom mestu, hrabrost, kao i svest o svojim mogućnostima, posebno u periodu koji je nosio hiljadu poteškoća.

Andrea je to i učinio: počeo je (a sigurni smo da će napraviti briljantnu trenersku karijeru) proces transformacije, traženja i često nuđenja ideja i iskustava koja je sticao kao šampion sa one strane „ograde“.

Pošto se u fudbalu računaju samo pobede, podsetimo se da je u prethodnom periodu Juventus osvojio dva trofeja i ostvario neke briljantne pobede, od San Sira do Nou Kampa.

Zbog svega toga, hrabrosti, posvećenosti, strasti koju je donosio svakog dana, naša zahvalnost dolazi od srca. I želimo mu sve najlepše u budućnosti, koja će sigurno biti prelepa“, stoji u saopštenju Juventusa.



tagovi

Andrea PirloJuventusSerija A

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara