Aleksandr Keržakov (©Spartak)
Aleksandr Keržakov (©Spartak)

ZVANIČNO: Keržakov novi šef u Subotici

Vreme čitanja: 1min | sub. 17.06.23. | 09:43

Proslavljeni ruski fudbaler zadužio funkciju Spartakovog trenera

Andrej Černišov je probio led i bio prvi Rus na klupi Spartaka, a sada je dobio i naslednika na klupi subotičkog superligaša. Novi šef stručnog štaba Spartaka i zvanično je postao Aleksandr Keržakov, proslavljeni ruski fudbaler.

Keržakov je za reprezentaciju Rusije odigrao čak 91 utakmicu i postigao 30 golova, a i dalje važi za najefikasnijeg fudbalera u istoriji tamošnjeg fudbala, pošto je u Premijer ligi postigao 233 pogotka.

Izabrane vesti

Najveći deo karijere proveo je u Zenit iz Sankt Petergburga, dve godine je proveo i u Sevilji, još dve u moskovskom dinamu, a jednu na pozajmici u Cirihu.

Trenersku karijeru počeo je kao selektor ruske U17 selekcije, vodio je i U18 i U19 ekipe pre no što je ušao u klupski fudbal kao šef struke Toma iz Tomska. Sedeo je i na klupama Nižnjeg iz Novgoroda i kiparske Karmiotise kada je tim preuzeo ruski biznismen Dmitri Punin.

Nova stanica u njegovoj karijeri – Subotica. Ugovor je potpisan na godinu dana s mogućnošću da se saradnja produži na dodatnu sezonu ako obe strane budu zadovoljne. A to će se desiti ako Spartak dogodine zaigra u plej-ofu Mozzart Bet Superlige.

Ove sezone Spartak je regularni deo sezone završio tek kao 13. na tabeli, pa je status superligaša sačuvao tek u plej-autu.



tagovi

Aleksandr KeržakovSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara