Uroš Račić potpisao novi ugovor (©Valencia CF)
Uroš Račić potpisao novi ugovor (©Valencia CF)

Zvanično: Ko želi da kupi Račića, mora da plati 150.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.09.20. | 13:13

Srpski vezista potpisao novi ugovor s Valensijom

Priče o interesovanju Mančester junajteda možda jesu bile tačne, ali Uroš Račić karijeru sigurno nastavlja u Valensiji!

Ono o čemu se poslednjih dana spekulisalo, danas je dobilo zvaničnu potvrdu - Uroš Račić produžio je ugovor s Slepim miševima do juna 2024. godine i tom prilikom dogovorio novu otkupnu klauzulu od 150.000.000 evropskih novčanica!

Izabrane vesti

Račić je posle sasvim solidnih izdanja na pozajmicama u ekipi Tenerifa i Famalikau u subotu popodne dobio svoj prvi ligaški startu u dresu Valensije, a u nedelju je konačno stavio svoj autogram na novu, trogodišnju saradnju. Trogodišnju, jer mu je stari ugovor isticao na kraju ove sezone.

Na Mestalji očigledno jako veruju u Račićeve kvalitete i čini se da će u budućnosti imati sve bitniju ulogu u postavi posrnulog velikana. Trener Havi Grasija hvalio je Račićevo zalaganje tokom priprema, kao i činjenicu da je na start predsezone stigao kao najspremniji od svih igrača na raspolaganju. U međuvremenu je počeo da dobija minutažu u pripremnim utakmicama, gde je takođe pokazao veliki napredak u odnosu na momenat kada je stigao na Mestalju pre dve godine, a u subotu je protiv Ueske odigrao svoj prvi meč u Primeri kao starter.

Račićev potpis je treći u poslednje vreme u smislu produžetka saradnje. Pre srpskog veziste Valensija je produžila ugovore sa Ugom Giljamonom na još tri, odnosno Visenteom Eskuderom na još četiri godine. 

Nekadašnji polaznik Zvezdine škole je po potpisivanju novog ugovora istakao da je još kao klinac sanjao da jednog dana zaigra za Valensiju i da je tu želju dobio posle jednog turnira koji je odigrao na Mestalji u mlađim kategorijama. Danas, priznaje, Mestalju oseća kao svoju kuću i istakao je da želi da nosi dres Valensije još mnogo godina.



tagovi

Uroš RačićLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara