Serhio Aguero (twitter©FCBarcelona)
Serhio Aguero (twitter©FCBarcelona)

Zvanično: Kumovi su napokon zajedno!

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 16:33

Kun Aguero u Barseloni do 2023. godine, tu je i otkupna klauzula od 100.000.000 evra

Pre dva dana suze, gorak ukus u ustima posle poraza u finalu Lige šampiona, ali Serhio Aguero je već danas u Barseloni, s osmehom na licu, spreman da sa kumom Lionelom Mesijem napadne trofeje u predstojećoj sezoni. Kun će, za oko sat vremena formalno staviti autogram na saradnju do 2023. godine koja uključuje i otkupnu kaluzulu postavljenu na 100.000.000 evra, posle čega sledi tradicionalno predstavljanje na Kamp Nou.

Dakle, zvanično je. Aguero je novi fudbaler Barselone. Prošao je lekarske preglede, poslednju prepreku na putu ka novom angažmanu jer znamo koliko se Argentinac povređivao poslednjih sezona u Mančester sitiju. U centru pažnje bilo je levo koleno koje je operisao prošle godine, baš u Barseloni.

Izabrane vesti

Sa Aguerovim dolaskom, verovatno više niko ne sumnja u ostanak Lionela Mesija na Kamp Nou i produžetak ugovora koji ističe za mesec dana. Prijatelji i kumovi praktično čitavu karijeru (od 2006. godine) dele svlačionu argentinskog državnog tima, a došlo je vreme da konačno zaigraju zajedno i na klupskom nivou.

O karijeri Serhija Aguera je već sve ispričano, ali nije zgoreg podsetiti se. Kada je 13. maja 2012. godine dao gol Kvins Park Rendžersu u foto-finišu za titulu čekanu 44 godine, bilo je jasno da će u plavom delu Mančestera postati besmrtan. Devet godina kasnije oprostio se sa nove četiri titule Premijer lige, jedan FA kup, šest Liga kupova i dva Komjuniti Šilda. Liga šampiona ostala je nedosanjani san sa Građanima, ali ko sme da stavi ruku u vatru da Aguero neće podići ušati pehar sa Barselonom?

Posle decenije, 390 utakmica, 260 golova, 73 asistencije i zvanjem najboljeg strelca u istoriji kluba, odnosno četvrtog strelca Premijer lige svih vremena (184 gola) napustio je Etihad. Tako malo je falilo za rekord Endija Kola (187), a da su ga povrede češće zaobilazile nema sumnje da bi palo i Runijevih 208 pogodaka. O Šireru sa 260, šta bi bilo kad bi bilo.

Vratio se u Španiju, samo je Madrid zamenio Barselonom. Iz Atletika se 2011. otisnuo sa 100 golova, odnosno 74 u Primeri. U naredne dve godine koliko je za sada planiran boravak na Kamp nou, mogla bi da se kompletira stotka u elitnom rangu španskog fudbala.



tagovi

Serhio AgueroBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara