Zvanično: Lajpcig kupio Dinamovog štopera za 16 miliona evra i od njega napravio bankomat

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.09.20. | 15:50

Joško Gvardiol ostaje na pozajmici godinu dana na Maksimiru

Danima se najavljivalo, sada je zvanično obelodanjeno. Nemački Red Bul Lajpcing zvanično je saopštio da je kompletirao transfer supertalentovanog štopera zagrebačkog Dinama Joška Gvardiola. Popularni Pep potpisao je ugovor sa polufinalistom Lige šampiona do 2026. godine, uz dogovor da Gvardiol ostane na Maksimiru još godinu dana, kako bi se pravilno razvijao uz kontinuitet igara.

Dinamo je napravio sjajan potez. Transfer je inicijalno vredan 16 miliona evra, ali će hrvatski šampion i te kako profitirati tokom sezone. Za svaki meč u prvenstvu, koji Gvardiol bude počeo, Dinamo će od Lajpciga dobiti 70.000 evra. I to nije sve: svaki start mladog štopera u Ligi Evrope Lajpcig će vrednovati sa 100.000 evra. Vrlo je moguće da će do kraja sezone Dinamo inkasirati blizu tri miliona evra na ime Joškovih utakmica u Modrom dresu. Biće pravi Dinamov bankomat

Izabrane vesti

Dinamo je prvo dobio fantastičnu ponudu Lids Junajteda. Povratnik u Premijer ligu želeo je da za Gvardiola isplati 22.000.000 evra, uz 20 posto od naredne prodaje. Međutim, mladi Hrvat je odbijao takvu opciju, svestan da bi u redovima ekipe iz Jorkšira imao limitiranu minutažu. I da klub kao što je Lids ne bi mogao da mu ponudi kvalitetan razvoj.

Gvardiol je u Engleskoj za četiri godine trebalo da zaradi blizu šest miliona evra. Međutim, on je želeo isključivo u Nemačku. Na kraju su Bikovi podigli ponudu. Dinamo je već uspešno poslovao sa Red Bulom. Prošle zime put Lajpciga je krenuo Dani Olmo, mladi španski reprezentativac plaćen 17.000.000 evra.


tagovi

Joško GvardiolDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara