Zvanično: Levski nije odustao od Partizana, tražio da se ponovi meč sa Hamrunom

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.08.22. | 11:25

Razlog je gruba sudijska greška Ištvana Kovača

Malteški Hamrun je postao jedna od najvećih senzacija letnjih kvalifikacija. Uspeo je simpatičan klub sa Ostrva da eliminiše mostarski Velež i potom napravi prvorazredno iznenađenje u dvomeču sa bugarskim Levskim. Posle poraza kod kuće, Harun je trijumfovao u Sofiji (2:1) i potom posle penal serije zakazao dvoboj sa Partizanom u okviru plej-of runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Međutim, Levski nije odustao od dvomeča sa srpskim vicešampionom. Razlog je gruba sudijska greška Ištvana Kovača, koju, istini za volju, niko i nije primetio na stadionu. Naime, posle izjednačujućeg gola Levskog, Maltežani su napravili povredu pravila fudbalske igre tokom izvođenja lopte sa centra.

Izabrane vesti

Pre nego što je jedan od igrača malteškog kluba vratio loptu unazad, Brazilac Dodo je duboko bio na polovini Levskog. Upravo je kasnije je on dobio pas i asistirao strelcu drugog gola. Sve su to zabeležili čelnici Levskog i zatražili ponavljanje revanš susreta.

”Obaveštavamo vas da smo u petak, dakle 24 sata posle utakmice, poslali zahtev da se revanš meč sa Hamrunom ponovi. Videli smo grubo kršenje pravila fudbalske igre, koje sudijska trojka nije evidentirala. Sve je to uticalo da meč ode u produžetak”, stoji u saopštenju Levskog.

Hitno bi trebalo da reaguje komisije UEFA za etička pitanja.


tagovi

Levski Sofija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara