Veston Mekeni (@Juventus FC)
Veston Mekeni (@Juventus FC)

Zvanično: Mekeni Juventusov po formuli 4.500.000+18.000.000+7.000.000 evra, plus na rate

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.08.20. | 22:51

Stara dama završila drugi posao ovog leta

Delovalo je kao potpuno iznenađenje, ali Juventus je završio drugi posao ovog leta i potpisao Vestona Mekenija iz Šalkea!

Transfer je završen u subotu kasno uveče, a baš kako se i najavljivalo, Stara dama je američkog vezistu dovela na jednogodišnju pozajmicu vrednu 4.500.000 evra, a narednog leta imaće opciju da ga otkupi po ceni od 18.000.000 evra. Ali, to je samo početak...

Izabrane vesti

Juventus je sve podatke objavio transparentno i javno na svom sajtu. Tako će, naime, Juventus imati čak obavezu da otkupi Mekenija ako on bude ispunio određeni broj odigranih utakmica tokom naredne sezone, ali nije navedeno tačno o kojem se obimu radi. U slučaju da Mekeni ne ispuni ovu klauzulu, Juventusu će svakako ostati opcija da ga otkupi po unapred dogovorenoj ceni.

Da je dugogodišnji italijanski šampion odavno majstor kupovine na rate potvrđuje i ova akvizicija. Naime, ako Juventus na kraju kupi Mekenija od Šalkea suma od 18.000.000 evra biće podeljena u rate od po šest miliona evra koje će biti isplaćene do juna 2023. godine. Osim toga, Mekeni bi na osnovu ostvarenih sportskih ciljeva mogao da donese posrnulom klubu iz Gelzenkirhena još dodatnih 7.000.000 evra na ime raznih bonusa, što bi bilo raspoređeno za vreme trajanja njegovog ugovora u Torinu.

Veston Mekeni je dete Dalasa, a pre četiri leta stigao je u Šalke kao slobodan igrač. U prvom timu Šalkea odigrao je 91 meč i skupio je sedam asistencija i pet golova. Podsetimo, Šalke grca u dugovima pošto je nedavno klub napustio najveći finansijer Klemens Tenis, a priča se da bi Feltins Arenu mogao da napusti i kompanija Gasprom, koja godinama ulaže veliki novac kroz sponzorski ugovor. Zbog toga je Šalke prinuđen da ovog leta rastereti platni spisak i obezbedi finansije za normalno funkcionisanje u predstojećoj sezoni.

Juventus je ovog leta doveo još Artura Mela iz Barselone za 70.000.000 evra, odnosno za ugovor Miralema Pjanića i 10.000.000 evropskih novčanica. Stara dama još traži napadača, odnosno zamenu za Gonzala Iguaina i tu se najviše pominju Luis Suarez, Edin Džeko i Mojze Ken, a šuška se i o interesovanju za Lionela Mesija...



tagovi

Veston MekeniLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara