Foto: twitter.com/Eintracht
Foto: twitter.com/Eintracht

Zvanično: Milan odustao od talentovanog Norvežanina za 12.000.000 evra - Hauge u Frankfurtu

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.08.21. | 10:36

U pitanju je pozajmica sa obaveznim otkupom

Oduševio je Jans Peter Hauge skaute Milana tokom utakmice u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Zadavao je velike muke odbrani Rosonera kao fudbaler Bode Glimta, pa su rešili da ga otkupe. Doveden je za 5.000.000 evra, a samo godinu dana kasnije odlazi za 7.000.000 više. Preselio se u Ajntraht iz Frankfurta na pozajmicu sa obaveznim otkupom. Obavezao se na vernost nemačkom klubu do leta 2026. godine

Upisao je 24 nastupa za Rosonere i postigao pet pogodaka. Solidan utisak za momka koji je u Seriju A stigao iz norveškog šampionata. Ipak, Rosoneri nisu imali strpljenja. Nisu hteli ni tek tako da ga puste, ali ponuda iz Nemačke bila je više nego primamljiva. S obzirom da su ovog leta potrošili 58.100.000 evra, a zaradili svega 3.500.000 (prodaja Dijega Laksalta moskovskom Dinamu), pristali su da puste Haugea čak iako će novac zvanično stići u klupsku kasu po okončanju sezone.

Izabrane vesti

Hauge će predstavljati ozbiljno pojačanje za ofanzivu tima sa Komercbank Arene. Svakako se od njega očekuje da makar delimično nadomesti učinak najboljeg asistenta ekipe Filipa Kostića, koji pregovara sa Lacijom.

Ajntraht sa druge strane nije puno potrošio ovog leta. U klub su stigli Jesper Lindstrom iz Brendbija (7.000.000 evra) i iskusni golman Jens Gral iz Štutgarta (250.000 evra), dok su kao slobodni igrači stigli Kristofer Lenc (Union Berlin), Fabio Blanko (Valensija) i Rafael Santos Bore (River Plejt). Na račun kluba leglo je 27.500.000 evra za prodaje Andrea Silve (Lajpcig), Dejana Joveljića (LA Galaksi) i golmana Frederika Ronova (Union Berlin).

Novi trener Oliver Glazner nije počeo najbolje svoj mandat na klupi ekipe iz Frankfurta, kako je pretrpeo poraz na takmičarskom debiju u Kupu Nemačke od trećeligaša Manhajma. Dolazak Haugea će delom zalečiti rane za ranu eliminaciju iz takmičenja koje je Ajntraht pre tri godine osvojio.



tagovi

Jens Peter Haugeletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara