©Mozzart Sport
©Mozzart Sport

Zvanično: Mirko Topić u Famalikau, Vojvodini 1.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.06.23. | 15:08

Doskorašnji vezista novosadske Stare dame potpisao ugovor na četiri godine sa članom portugalske Primeire

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Kao što je Mozzart Sport nedavno već najavio, doskorašnji vezista Vojvodine Mirko Topić karijeru nastavlja u portugalskom Famalikau, a na ime obeštećenja Staroj dami će pripasti okruglo 1.000.000 evra.

Izabrane vesti

Topić (22) danas je otputovao u Portugaliju, gde će posle medicinskih pregleda biti promovisan kao novo pojačanje ekipe koja je prošlu sezonu završila na osmom mestu u elitnom rangu portugalskog fudbala. Kao što je i ranije najavljeno, saradnja je dogovorena na četiri godine.

Podsetimo, Topić je zimus bio na korak od potpisa ugovora sa italijanskim Kremonezeom, koji je tada Vojvodini ponudio 700.000 evra, ali se povratnik u Seriju B i 22-godišnji vezista nisu dogovorili oko ličnih uslova. Ipak, ovog puta situacija je bila drugačija, Famalikao se dogovorio i sa Vojvodinom i sa mladim reprezentativcem Srbije, koji će karijeru da nastavi na Pirinejskom poluostrvu.

Mirko Topić je dete Vojvodine, prošao je sve kategorije Lala na putu do seniorskog tima, a za prvi tim novosadske Stare dame upisao je 113 nastupa i postigao četiri pogotka. Takođe, sa Novosađanima je 2020. godine podigao trofej Kupa Srbije. U minuloj sezoni Mozzart Bet Superlige, Topić je gotovo sve vreme bio standardan na poziciji zadnjeg veznog i pružao dobre partije, pa je zapao za oko čelnika portugalskog kluba. Takođe, zimus je debitovao za "A" selekciju Srbije u prijateljskom susretu sa Sjedinjenim Američkim Državama (2:1), nakon što je dobio poziv selektora Dragana Stojkovića Piksija za američku turneju, u Los Anđelesu.

Famalikao je prošlu sezonu završio kao osmoplasirani tim Primeire, dve pozicije ispod mesta koja vode na evroscenu. Ovo je prvi izlazni transfer Vojvodine u letnjem prelaznom roku, a prethodno su Novosađani u svoje redove doveli štopera Đorđa Crnomarkovića, vezistu Asmira Kajevića i napadača Stefana Vukića.


tagovi

Mirko Topić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara