Nenad Bjeković (©Starsport)
Nenad Bjeković (©Starsport)

ZVANIČNO: Nenad Bjeković povukao kandidaturu

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.11.22. | 16:07

Ništa od izbora prvog čoveka u Fudbalskom savez Srbije

Fudbalski savez Srbije bez predsednika do daljeg. Dosadašnji vršilac dužnosti te funkcije Nenad Bjeković i zvanično je povukao kandidaturu za pravi, četvorogodišnji mandat, bez onog "vršilac dužnosti" u prefiksu.

S obzirom da je Bjeković, u v.d. statusu od marta 2021. godine, bio jedini kandidat za predsednika, izmenjen je dnevni red Izborne skupštine u delu u kojem je trebalo da se bira i prvi čovek srpske kuće fudbala i članova Izvršnog odbora.

Izabrane vesti

Bjeković je kandidaturu povukao nakon što je većina delegata bojkotovala jučerašnju sednicu Skupštine što je sprečilo njegov izbor za predsednika, te njegovih kadrova za mesta u Izvršnom odboru FSS.

Situacija se preokrenula u protekla 24 časa, pa je na ponovljenu sednicu stiglo 72 delegata od ukupno 85. S tim da taj 85. delegat nije verifikovan, jer Tomislav Karadžić kao počasni predsednik ne može da bude i član Skupštine. Kako bilo, očekivalo se da 72 delegata odlučuje ko će voditi FSS do novih izbora, koji će se održati tek početkom naredne godine, ali kako je povlačenjem Bjekovića izmenjen dnevni red, rasprave na tu temu nije bilo.

Pokušao je predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera "Nezavisnost", Mirko Poledica, da otvori temu rukovođenja Savezom u skorijoj budućnosti, međutim, rečeno je samo da će se nova sednica Skupštine FSS održati vrlo brzo i da će se na njoj raspravljati o tome.

Po završetku današnje sednice svi članovi aktuelne uprave izbegli su novinare, kojima je samo rečeno da neće biti izjava.



tagovi

Nenad BjekovićFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara