Ljubiša Tumbaković (©MN Press)
Ljubiša Tumbaković (©MN Press)

ZVANIČNO: Novi selektor do kraja godine

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 16:46

Selektoru mlade reprezentacije Iliji Stolici novi ugovor

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije biće izabran do kraja godine. Takvu poruku poslao je Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije nakon današnje sednice na kojoj je, kako je rečeno, sporazumno raskinut ugovor sa Ljubišom Tumbakovićem, dosadašnjim strategom Orlova.

Tumbaković je imao ugovor do decembra sledeće godine, ali nakon neuspeha u baražu za Evropsko prvenstvo, bilo je jasno da ga neće odraditi do kraja.

Izabrane vesti

FSS je nakon sednice objavio saopštenje, u kojem stoji:

Fudbalski savez Srbije i Ljubiša Tumbaković sporazumno su raskinuli ugovor. Bivšem selektoru A reprezentacije FSS se zahvaljuje na saradnji i želi uspeh u daljoj karijeri. Zamenik predsednika FSS-a Marko Pantelić obavestio je članove IO FSS da je počeo razgovore sa kandidatima za selektora A reprezentacije i u zavisnosti od epiloga ime novog selektora najverovatnije će biti poznato do kraja kalendarske godine“.

Dok je Tumbaković otišao, Ilija Stolica, selektor mlade reprezentacije, dobio je poverenje iako ni on nije uspeo da odvede tim na EP.

Fudbalski savez Srbije produžio je ugovor sa selektorom U21 Ilijom Stolicom za sledeći kvalifikacioni ciklus“, piše u saopštenju.

A, pričalo se na sednici i o futsalerima, koji su osvetlali obraz domaćem loptanju, jer su se plasirali na Svetsko prvenstvo.

Fudbalski savez Srbije nagradio je specijalnim premijama veliki uspeh koji je ostvarila naša futsal reprezentacija. Srbija je jedna od samo šest evropskih selekcija koje će učestvovati na prvenstvu sveta u Litvaniji 2021. godine“, istakao je IO FSS.

Odlučeno je, takođe, da se Skupština FSS, koja je trebalo da se održi 20. decembra, pomeri za mart sledeće godine zbog pandemije korona virusa.



tagovi

Ilija Stolicafudbalska reprezentacija SrbijeFudbalski savez SrbijeLjubiša Tumbaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara