Alfred Gomis (©Stade Rennais FC)
Alfred Gomis (©Stade Rennais FC)

Zvanično: Od Serije B do Lige šampiona za samo tri godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 08:28

Ren ima novog čuvara mreže

Ne kaže se tek tako da se svaki trud isplati. To najbolje na svojoj koži oseća Alfred Gomis. Pre tri godine Torino ga je poslao na šestomesečnu pozajmicu u Seriju B gde je branio boje Salernitane, a od tada, do utorka uveče kada je potpisao petogodišnji ugovor sa Renom, konstantno je napredovao i podizao kvalitet. Toliko da danas za sebe može da kaže da će igrati Ligu šampiona!

Ren nije previše gubio vreme i po odlasku Eduarda Mendija u Čelsi pronašao skoro podjednako kvalitetno rešenje na gol-liniji za narednih pet godina. Mendija zvanično menja njegov sunarodnik, koji uz senegalske ima i italijanske papire, pa ne zauzima mesto igračima van Evropske unije.

Izabrane vesti

Zanimljivo, Mendi i Gomis su konkurencija jedan drugom u reprezentaciji. Pedantni statističari izvukli su podatak da je Mendi počeo četiri od prethodnih deset utakmica za Senegal, a da je preostalih šest startovao upravo Gomis. Novi golman Čelsija je bio na crti prošlog leta na početku afričkom Kupu nacija, ali ga je njegov naslednik u Renu potom zamenio nakon poraza od Alžira (0:1) u grupnoj fazi. 

Ren je za novog čuvara mreže iz Dižona platio 15.000.000 evra, s tim što će na ime bonusa pristići još milion evropskih novčanica. Javnost u Francuskoj podeljenog je mišljenja po pitanju novca koji je Ren dao za novog golmana. Gledajući to da je Mendi prošlog leta Remsu plaćen 7.600.000 evra, a Gomis sada duplo više novca, postoji sumnja da je Ren preplatio novu "jedinicu".

Ali, to neka vreme pokaže. Gomisa čeka veliki posao, pogotovo jer će Ren sigurno igrati grupnu fazu Lige šampiona.



tagovi

Alfred GomisLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara