Ole Gunar Solskjer (©Reuters)
Ole Gunar Solskjer (©Reuters)

ZVANIČNO: Ole je bivši, odlazi uz isplatu 7.500.000 funti; Junajted do leta bira novog trenera

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.11.21. | 11:41

Bilo je samo pitanje trenutka...

Ole Gunar Solskjer nije više trener Mančester Junajteda! Ovakvim raspletom događaja niko nije iznenađen, jedino što čudi jeste zašto su čelnici Crvenih đavola toliko dugo čekali i trpeli užasne rezultate.

Kao igrač Solskjer je doneo mnogo radosti navijačima Mančestera, najveću svakako u proleće 1999, kada je postigao onaj čuveni pobedonosni pogodak u finalu Lige šampiona protiv Bajern Minhena, međutim trenersku rolu napušta pokunjene glave, uzdrmavši status legende koji je imao pre nego što je seo na klupu.

Izabrane vesti

Jer za tri godine koliko je proveo na Old Trafordu kao menadžer nije uspeo da osvoji nijedan trofej. Pritom, imao je potpuno odrešene ruke da rekonstruiše ekipu i započne novu eru. U tom cilju potrošio je blizu 320.000.000 evra. Uspeo je, doduše, da klub vrati u Ligu šampiona, ali za aptetite koje gaji Junajted, jasno je kao dan - PREMALO!

Norveški strateg radio poduže pod velikim pritiskom, da bi u poslednjih mesec dana usledila kulminacije užasne forme: sramotan poraz od Liverpula kod kuće (0:5), poraz u gradskom derbiju od Sitija (0:2) i naposletku jučerašnja blamaža protiv Votforda (1:4).

Uprava Mančester Junajteda dugo je odolevala želji javnosti i navijača, bila odlučna u želji da mu da priliku da podigne ekipu - čak se javila mrvica nada posle trijumfa nad Totenhemom i remija u Bergamu u Ligi šampiona - no ispostavilo se da je taj pozitivan talas kratko daha. Usledile su nove kritike nakon što je igračima tokom reprezentativne pauze dao sedam dana odmora i otišao u Norvešku i onda konačna presuda juče na Vikaridž roudu.

Sada sledi velika trka za jednu od najizazovnijih pozicija u fudbalu.

Ko će biti novi trener Mančester Junajteda?

Ostrvski mediji već sastavljaju liste. Na ovoj današnjoj, potonjoj, favorit je navodno Zinedin Zidan, a slede ga Brendan Rodžers, Maurisio Poketino i Erik ten Hag. Međutim sa kim god da dogovor bude postignut očekuje se da posao preuzme tek po okončanju tekuće sezone.

Mančester ima u planu da do imenovanja privremenog trenera, koji će ekipu voditi do juna, brugu o treninzima preuzme Majkl Kerik.

Ole Gunar Solskjer odlazi uz isplatu pune plate bez obzira na užasne rezultate. Tako će mu klub isplatiti čak 7.500.000 funti na ime obeštećenja uz poruku "da je njegovo mesto u klupske legende bezbedno".


tagovi

Ole Gunar Solskjer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara