©AlNassr
©AlNassr

Zvanično: Otavio najveća prodaja u istoriji Porta, opariće se i brazilski niželigaš

Vreme čitanja: 2min | uto. 22.08.23. | 19:39

Još jedno zvučno ime u Al Nasru

Neposredno pred početak vrlo važne utakmice, poslednje u kvalifikacijama za Azijsku Ligu šampiona, Al Nasr je obradovao navijače novim pojačanjem, daleko najskupljim u klupskoj istoriji.

Kao što je prethodnih dana najavljeno, Otavio je ovog utorka zvanično zadužio opremu saudijskog kluba. Al Nasr je aktivirao otkupnu klauzulu u ugovoru portugalskog veziste sa Portom, iskeširao 60.000.000 evra i sa 28-godišnjim fudbalerom sklopio trogodišnju saradnju.

Izabrane vesti

Ipak, neće sav novac od najveće prodaje u istoriji kluba otići u Portovu kasu. Koimbri, brazilskom niželigašu, pripašće 12.750.000 evra. I tu je Porto odlično prošao, jer pomenuti klub je polagao pravo na 32,5 odsto obeštećenja (19.500.000), ali su čelni ljudi sa Dragaa u međuvremenu, kada su sa fudbalerom poslednji put produžili ugovor, ispregovarali nove uslove i na kraju inkasirali 47.250.000 umesto 40.500.000 evra.

Otavio je u Porto stigao iz Internasionala za 2.500.000 evra i tokom devetogodišnjeg boravka na Dragau za Zmajeve upisao 283 nastupa uz učinak od 31 gola i 75 asistencija.

"Porto mi je dao sve, zbog ovog kluba sam ono što jesam. Veoma sam zadovoljam svime što sam osvojio i kao što sam uvek želeo, sve je ispalo dobro za obe strane. Došlo je vreme da odem, ali uvek će mi srce biti ovde. Kada sam stigao, bio sam samo još jedan fudbaler više, ali kako je vreme prolazilo uspeo sam da se izborim za svoje mesto. Danas, dok gledam kroz šta sam sve prošao, porodica koju sam stvorio… Odlazim, ali ću uvek biti ovde. Uvek ću biti navijač Porta, moja deca još više", rekao je Otavio u oproštajnoj poruci navijačima Porta.

Portugalski reprezentativac je peto pojačanje Al Nasra ovog leta. Prethodno su u klub stigli Sadio Mane, Seko Fofana, Marcelo Brozović i Aleks Teljes, a za svu petoricu, uključujući i Otavija, klub iz Saudijske Arabije izdvojio je 137.600.000 evra. Od zimus je, podsetimo, u klubu i Kristijano Ronaldo.



tagovi

Al NasrOtavioPortoLetnji prelazni rok 2023Transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara