Zvanično prošao Piksijev predlog – u Katar sa 26 igrača

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.06.22. | 19:31

Na preliminarnom spisku do 55 igrača

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi bio je jedan od glavnih predlagača ideje da se spisak licenciranih igrača za predstojeći Mundijal u Kataru proširi sa 23 na 26. On je ideju izneo uoči žrebanja grupa u Dohi, slično su razmišljali i ostali selektori, a danas je FIFA zvanično presekla.

Tako će selektori umesto 23 fudbalera ubuduće voditi 26, što će svakako pomoći da se zaobiđu povrede, posebno jer se turnir igra u nikad čudnijem terminu (novembar/decembar) i to usred sezone. Na ovakvu odluku uticala je i dalje pristuna pandemija virusa korona, koja je stvarala velike probleme selektorima i tokom prošlogodišnjeg prvenstva Evrope. Tada su selektori mogli da povedu 26 igrača, uz dodatak da su dvojica morala da sednu na tribine. Još zanimljivija odluka je bila u Južnoj Americi gde su selektori za Kopa Ameriku mogli da računaju na čak 28 fudbalera...

Izabrane vesti

Zanimljivo je da će na preliminarnom spisku selektoru biti 55 igrača.

„S obzirom na potrebu veće fleskibilnosti zbog specifičnog termina Mundijala, kao i uticaja pandemije na timove, FIFA je donela neke odluke. Maksimalan broj prijavljenih igrača na preliminarnoj listi umesto 35 biće povećan na 55. Broj zvanično prijavljenih igrača na završnom spisku se povećao na maksimalno 26. Na klupi će maksimalno moćči da sedi 26 ljudi, do 15 rezervi i još 11 članova tehničkog osoblja. Igrači koji se nađu na spiskuku za Mundijal poslednji meč će igrati 13. novembra“, stoji u saopštenju FIFA.


tagovi

FIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara