(©redbulsallzburg.at)
(©redbulsallzburg.at)

Zvanično: Ratkov potpisao za Salcburg, fantastična zarada za TSC

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 13:35

Klub iz Bačke Topole inkasirao 4.500.000 evra, moguć još bonus 500.000 i 15 odsto od sledeće prodaje

Dan koji će postati crveno slovo u kalendaru TSC-a! Vicešampion Srbije napravio je istorijski transfer, ubedljivo najveći otkako klub postoji: Petar Ratkov od danas je zvanično novi fudbaler Red Bul Salcburga, sa kojim je potpisao petogodišnji ugovor.

A, TSC je napravio fantastičan posao: dobiće 4.500.000 evra na ime obeštećenja, još 500.000 evra može da dobije kroz bonus, a što je jednako bitno, srpski klub će dobiti i 15 odsto od naredne prodaje Ratkova. S obzirom da se zna kakve transfere pravi Salcburg, za kolike sume prodaje igrače, imaju u TSC-u puno pravo da trljaju ruke. Ovakvi transferi su do sada u Srbiji bili „rezervisani“ samo za beogradske velikane.

Izabrane vesti

Petar Ratkov je rođen 2003. godine i karijeru je započeo u FK DIF, odakle je došao u TSC. Ove sezone je zablistao, naročito tokom prolećnog dela prvenstva, na kraju je istorijsku sezonu Topolčana okončao sa 13 postignutih pogodaka. Mnogo klubova se dovodilo u vezu sa mladim reprezentativcem Srbije, zimus su to bili Empoli, Kozenca i Specija, nakon njih Anderleht i Parma, zatim je došao Glazgov Rendžers i američki Sinsinati. Takođe je dovođen u vezu sa Crvenom zvezdom, koja je nudila milion evra i fudbalere za razmenu.

Dobra izdanja su digla cenu na tržištu pa je Salcburg odlučio da odreši kesu za usluge mladog srpskog napadača. Na kraju, Ratkov je stavio paraf na ugovor sa klubom koji je lansirao brojne mlade igrače, pogotovo napadače, poslednjih godina.

Neverovatan je osećaj što sam potpisao za tako veliki klub. Dugo sam pratio Red Bul Salcburg i smatram da je savršeno organizovan. Pričao sam sa Strahinjom Pavlovićem uoči transfera i pričao mi je u superlativu o svemu što me čeka ovde. Ne mogu da dočekam da zaigram na Red Bul Areni prvi put“, istakao je Petar Ratkov za klupski sajt.

Sportski direktor Salcburga Kristof Frojnd je biranim rečima govorio o srpskom napadaču.

Petar je veoma talentovan mladi igrač, koji iako ima samo 19 godina, već je skupio 75 nastupa u elitnoj ligi Srbije, tako da je već iskusan. Dobiće sve vreme koje mu je potrebno da bi se adaptirao na viši nivo i na nove izazove. Petar je poznat po veoma dobrom mentalitetu i radiće naporno od prvog dana kada nam se pridruži, da se navikne na novo okruženje što je brže moguće“, rekao je Frojnd.

 


tagovi

Petar RatkovTSC Bačka TopolaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara