Džerdan Šaćiri (©chicagofirefc.com)
Džerdan Šaćiri (©chicagofirefc.com)

Zvanično: Šaćiri u drugom najvećem srpskom gradu

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.02.22. | 18:59

Čikago Fajer predstavio rekordno pojačanje

Stigla je i zvanična potvrda, švajcarski reprezentativac Džerdan Šaćiri (30) karijeru nastavlja u MLS ligi. On je predstavljen kao novo pojačanje Čikago Fajera, koji je za njegove usluge Olimpik Lionu platio rekordnih 5.500.000 evra. Bivši igrač Bajerna, Intera i Liverpula je sa klubom iz Vetrovitog grada parafirao saradnju do 2024. godine.

Šaćiri je minulog leta zadužio opremu Olimpik Liona, koji je pojačao iz Liverpula u transferu vrednom 6.000.000 evra. Nije opravdao očekivanja uprave, pa je upisao 16 nastupa u francuskom prvenstvu (11) i Ligi Evrope i za 995 minuta provedenih na terenu postigao dva gola uz tri asistencije (u Ligi 1).

Izabrane vesti

Nezadovoljan minutažom zatražio je transfer, pisalo se da bi karijeru mogao da nastavi i u Sionu, ali je na kraju završio u SAD. Tim iz grada koji prema nezvaničnim podacima posle Beograda broji najviše srpskih stanovnika (oko 350.000) izdvojio je najveću sumu u istoriji kluba za njegove usluge.

"Ekstremno smo zadovoljni što možemo da poželimo dobrodošlicu Džerdanu Šaćiriju u redove Fajera. Džerdan je igrač koji može da odluči utakmicu i neko ko će doneti radost našim navijačima u Čikagu. Kao jedan od najboljih švajcarskih igrača svoje generacije, Džerdan se klubu pridružuje u veoma bitnom trenutku i u potpunosti veruje u naše ciljeve", istakao je sportski direktor kluba Džordž Hajc.

Iskusni fudbaler rodom iz Gnjilana je profesionalnu karijeru počeo u Bazelu. Dobrim igrama privukao je pažnju Bajerna koji ga je leta 2012. godine otkupio za 11.800.000 evra. Posle pozajmice Inter ga je otkupio za 15.000.000 evra, ali ga je ubrzo prodao Stouku za profit od 2.000.000 evra. Posle tri godine na Britaniji, po ispadanju Grnčara u Čempionšip, Liverpul ga je otkupio za 14.700.000 evra.

Za reprezentaciju Švajcarske upisao je ravno 100 nastupa i postigao 26 pogodaka što ga stavlja na sedmo mesto liste najboljih strelaca u istoriji Sajdžija. Upravo zbog državnog tima je želeo da što pre promeni sredinu, kako bi što spremniji dočekao Mundijal u Kataru (od 21. novembra do 18. decembra).

Tokom karijere je osvojio tri titule u Švajcarskoj sa Bazelom, još tri u Bundesligi sa Bavarcima. Podigao je i trofej u Premijer ligi kao fudbaler Liverpula, a Ligu šampiona je osvojao sa Bajernom, kao i sa Redsima pre nešto manje od tri godine.


tagovi

Džerdan ŠaćiriČikago Fajer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara