(©partizan.rs)
(©partizan.rs)

Zvanično: Saldanja i po broju na dresu nasledio Rikarda

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 14:29

Novi napadač Partizana potpisao na četiri godine

Najveća opklada Partizana u letnjem prelaznom roku zove se Mateus Saldanja.

Brazilski napadač je stigao u Humsku, danas je potpisao ugovor i to na četiri godine, što samo govori kakva očekivanja od njega imaju trener Igor Duljaj i čelnici kluba. A, jednako govori i činjenica da je Partizan japanskom Džef junajtedu platio za Saldanju 1.300.000 evra!

Izabrane vesti

Širok osmeh na licu brazilskog špica nakon parafa na vernost crno-belima, gde je projektovano da nasledi u špicu sjajnog Rikarda Gomeša, dvostrukog uzastopnog najboljeg strelca lige. Napravio je Saldanja gest kojim kao da je hteo da pokaže da je svestan kakav ga zadatak čeka i da je spreman da ga ispuni: izabrao je da na dresu nosi broj 11, koji je upravo razdužio Rikardo.

Saldanja je prethodne sezone igrao za azerbejdžanski Nefči kao pozajmljen igrač, a trebalo je i u novoj sezoni da nosi njegov dres. A, onda se pojavio Partizan. Kakvog je igrača Parni valjak dobio najbolje govori reči trenera sarajevskog Željezničara Nermina Bašića, koji je u četvrtak veče igrao sa Nefčijem u Ligi konferencije.

Imaju sedam ili osam reprezentativaca, a njihov hendikep je što su izgubili najboljeg napadača. Mi odavno nismo skautirali boljeg igrača, ako nije za liga petice, onda je malo manji nivo", rekao je Bašić aludiravši na „odbeglog“ Saldanju.

Jasno, navijači Partizana su oprezni dok ne vide novajliju na delu, pogotovo što mu u rezimeu ne stoji baš da je golgeterski raspucan. Ali, novog asa crno-belih to ne brine:

"Kao napadača me odlikuju leva noga i snaga, posedujem kvalitet da postignem mnogo golova i da pomognem timu i saigračima da ostvarimo ciljeve", rekao je Saldanja na promociji.

Crno-beli su doveli osmoricu novalija ovog leta, biće potrebno vremena Igoru Duljaju da sve to posloži i da Parni valjak profunkcioniše. Samo što je još jedna rupa u timu ostala: traži se još jedan štoper. Pogled je i dalje na Matiji Nastasiću...


tagovi

Mateus SaldanjaFK PartizanMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara