Kris Smoling i njegov agent Džejms Federstoun pošto je transfer prošao (©Twitter / ©jlfomnisports)
Kris Smoling i njegov agent Džejms Federstoun pošto je transfer prošao (©Twitter / ©jlfomnisports)

Zvanično: Sat i po drame u Rimu zbog papira, Smoling potpisao za 20.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.10.20. | 21:39

Potvrdio agent engleskog štopera na društvenim mrežama

Završi se i ova saga – Kris Smoling je posle prave drame koja je trajala još od starta prelaznog roma ipak postao igrač Rome!

Celo leto i evo do zatvaranja pijace u Italiji natezali su se Roma i Mančester junajted oko cene, te da li će da bude 15.000.000 ili ipak 18.000.000 evra, a na kraju je Vučica ispoštovala želju Đavola i platila traženih 20.000.000 evropskih novčanica!

Izabrane vesti

Kris Smoling potpisao je trogodišnji ugovor i tako završio neslavni decenijski mandat u Mančester junajtedu, u kojoj je nosio i kapitensku traku slavnog kluba sa Old Traforda, ali i bio “trinaesto prase“ i potpuno van svih ozbiljnih planova...

To šta se dešavalo u prostorijama Lega Kalčo ravno je bukvalno svemu onom na šta smo navikli svih ovih godinama kada dođe poslednji dan prelaznog roka. Pošto su Roma i Junajted konačno postigli dogovor oko obeštećenja, klubovi su prosledili potrebnu papirologiju u kancelarije Lega Kalča, a onda je stigao i potrebna dozvola iz sedišta Fudbalske asocijacije da se transfer završi. Prošlo je 20 časova po srednjoevropskom vremenu, na sajtu Lega Kalča nije bilo zvanične potvrde da su Smolingovi papiri prošli, pa su nastali tajac i neizvesnost... Punih sat i po vremena čekala se potvrda da je sve u redu, Smolingovi agenti tvrdili su da nema šanse da transfer ne prođe jer je sve odrađeno po pravilima, a ubrzo je i iz predstavništva italijanskog prvenstva stigla potvrda da se pregledaju papiri koji su pristigli s Ostrva.

Ubrzo je Skaj potvrdio – Kris Smoling je postao novi igrač Rome! A aminovao Smolingov agent Džejms Federstoun fotografijom na društvenim mrežama gde njih dvojica drže novi dres Rome. Ubrzo su transfer ozvaničili i Roma i Junajted.

"Dobre stvari se dogode onima koji čekaju", napisao je Federstoun.

Podsetimo, tokom dvomesečnog natezanja klubova oko razlike koja je zaista mizerna, Smoling je u nedelju uveče obavestio čelne ljude Junajteda da neće prihvatiti nijednu drugu ponudu osim one iz Rome, ako ne bude dobio dozvolu da se trajno preseli u Rim. Đavoli su se našli u problemu jer je u Smolingu zarobljeno između 15.000.000 i 20.000.000 evra, potrebnih za dovođenje pojačanja. Junajted je na kraju uspeo da slomi Romu, a Smolingu će se ispuniti želja da nastavi karijeru tamo gde je pružao najbolje igre i revitalizovao svoj fudbalski život.

Smoling je igrao odličan fudbal u prošloj sezoni i bio možda i najsvetljija tačka u još jednoj tmurnoj godini Vučice. Sada će opet imati priliku da igra redovno i možda obezbedi sebi mesto u timu za EURO naredne godine. 



tagovi

Kris SmolingLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara