Zvanično: Saudijci potpisali i Musu Dembelea!

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.07.23. | 13:06

Džerard i Henderson dobili društvo iz Francuske

Iako se cela saudijska ofanziva ovog leta vrti oko četiri velika kluba (Al Hilal, Al Itihad, Al Nasr i Al Ahli), pojačavaju se i osrednji tamošnji klubovi.

A najpopularniji među osrednjima je Al Itifak. Klub sa samog istoka zemlje, koji je 80-ih godina prošlog veka da puta bio prvak države, danas je potvrdio transfer Muse Dembelea.

Izabrane vesti

Francuski napadač je došao kao slobodan igrač posle isteka ugovora u Lionu i potpisao na četiri godine. Nije poznato koliko će zarađivati ali sigurno je znatno više od 4.000.000 evra godišnje koliko je imao u Lionu.

Dembele je ponikao u Pari Sen Žermenu ali se kao omladinac preselio u Fulam gde je zakoračio u seniorski fudbal. Posle sedam godina u Fulamu je prešao u Seltik, a nakon dve godine u Glazgovu je otišao u Lion. Pod ugovorom sa Lionom je bio pet godina, imao i kratak period na pozajmici u madridskom Atletiku i na kraju rešio da prihvati zov novca u Saudijskoj Arabiji.

Al Itifak nije krem saudijskog fudbala ali ima novca ovog leta. Prvo je doveo Stivena Džerarda na mesto trenera, a potom realizovao veliki transfer Liverpulovog kapitena Džordana Hnedersona. Pride je za oko 7.000.000 evra došao škotski defanzivac Džek Hendri iz Briža. Od zvučnijih imena tu su još nekadašnji napadač CSKA Vitinjo, švedski napadač Robin Kvajson i iskusni štoper Marsel Tiseran koji je nekada igrao za Monako, Volfzburg, Fenerbahče... A od danas je tu i Musa Dembele.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Al ItifakMusa DembeleSaudijska Arabija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara