Filip Sinkernagel (©Watfordfc.com)
Filip Sinkernagel (©Watfordfc.com)

Zvanično: Sinkernagel u Votfordu

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.01.21. | 18:18

Ugovor potpisan na pet i po godina

Pre Nove godine stigao na lekarske preglede na Vikaridž Roud, a prvog januara Filip Sinkernagel stavio je autogram na ugovor sa Votfordom dužine pet i po godina! Prethodnih dana mu se, kako je sam rekao, užario telefon od poziva ogromnog broja evropskih klubova, ali danas se slikao sa žuto-crnim dresom sa sedmicom na zadnjoj strani.

Iza Sinkernagela je monstruozna sezona u redovima Bodo-Glimta gde je na 28 prvenstvenih utakmica postigao 19 i spakovao 24 pogotka. Dodao je još tri pride u Ligi Evrope. Sada se nada da će i u Čempionšipu nastaviti da beleži impozantne brojke, a ko zna, možda dobije priliku i 9. januara u FA kupu protiv Mančester Junajteda.

Izabrane vesti

“Fizički sam potpuno spreman uprkos neverovatnoj sezoni koja je iza mene. Prvi put je jedan klub iz severne Norveške osvojio titulu i oborili smo mnoge rekorde. Uništili smo konkurenciju i vrlo sam srećan što ću sarađivati sa novim trenerom. Njegov agresivni stil i napadački fudbal mi savršeno odgovaraju. Želim da doprinesem golovima i asistencijama i da pomognem klubu da se domogne Premijer lige", rekao je Danac u razgovoru za klupski sajt.

U tolikoj konkurenciji klubova koji su se otimali za njegov potpis, a među kojima se našla i Crvena Zvezda, 26-godišnji krilni fudbaler nije imao previše poteškoća da donese konačnu odluku o svojoj budućnosti. 

“Votford je najveći klub u Čempionšipu i poseduje najveće šanse da se vrati u Premijer ligu – samim tim nije bilo previse mozganja kod mene oko toga da li ću prihvatiti ponudu. Oduvek sam maštao da igram u nekoj od Liga petice i za mene, Votford pripada Premijer ligi", zaključio je Sinkernagel.

Ipak, do Premijer lige ekipa koja je nedavno otpustila srpskog stručnjaka Vladimira Ivića, neće imati lak put. Trenutno se nalazi u plej-of zoni, preciznije na petoj poziciji sa 37. bodova, sedam, odnosno četiri manje od lidera Noriča i drugoplasiranog Brentforda, ali i utakmicom deficita. Raspucani desnokrilni fudbaler bi svakako mogao mnogo da doprinese u borbi, za ono što, kako kaže, Votfordu i pripada.



tagovi

Zimski prelazni rok 2021votfordFilip Sinkernagel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara