Klaudio Ranijeri (Foto: Reuters)
Klaudio Ranijeri (Foto: Reuters)

Zvanično: Votford smenio i Ranijerija - rastanak posle 13 utakmica

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.01.22. | 19:24

Stršljenovi traže trećeg trenera ove sezone

Potrajao je Klaudio Ranijeri koliko i Ćisko Munjoz na klupi Votforda u Premijer ligi. Posle osvojenih sedam od mogućih 39 bodova i iskusni Italijan je razrešen dužnosti na Vikaridž roudu, zvanično je potvrđeno od strane kluba.

Izabrane vesti

"Uprava Stršljenova smatra Klaudija čovekom velikog integriteta i časti, koji će uvek biti poštovan na Vikaridž roudu zbog uloženog napora i dostojanstvenog vođenja tima. Ipak, uprava veruje da će novi trener imati dovoljno vremena da sa talentovanom ekipom ostvari cilja i opstane u Premijer ligi", stoji u saopštenju kluba.

Nastavlja se trend vlasnika Stršljenova Đina Pocoa, koji je u manje od 10 godina promenio preko 14 stručnjaka na klupi. Minulu sezonu je recimo počeo Vladimir Ivić, ali je posle sukoba sa Trojom Dinijem (letos napustio klub) smenjen, a njegov naslednik Ćisko je vratio tim u Premijer ligu. Posle 13 utakmica u elitnom rangu i Španac je ostao bez posla (Votford je tad bio 14. na tabeli), a nakon jednakog broja utakmica i čoveku koji ga je nasledio prevremeno je okončan mandat.

Ranijeri je stigao da gasi požar, podigao je ekipu u jednom trenutku, ali u poslednje vreme su rezultati blago rečeno razočaravajući. Stršljenovi su bez pobede od 20. novembra (4:1 protiv Mančester Junajteda), u međuvremenu su osvojili samo bod u Premijer ligi, te su pretposlednji na tabeli sa ukupno 14 bodova (dva manje od Noriča koji je isplivao na površinu).

Nisu pomogla ni tri zimska pojačanja - štoper Samir iz Udinezea, levi bek Hasane Kamar iz Nice i vezista Edo Kajembe iz Epena. To je posebno razočaralo prvog čoveka kluba, pa je rešio da napravi još jednu promenu na klupi - jer što da ne.

Okončana je tako četvrta Ranijerijeva epizoda u Engleskoj, pošto je prethodno radio u Čelsiju, Lesteru i Fulamu. Najveći uspeh ostvario je sa Lisicama, kada je napravio jedno od najvećih iznenađenja u novijoj istoriji evropskog fudbala i osvojio titulu u Engleskoj u sezono 2015/16.


tagovi

Klaudio Ranijerivotford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara