Zvanično: Zlatna kočija poslednji put stala ispred kuće Džejdona Sanča

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.01.24. | 13:45

Potencijalni reprezentativac Engleske u Borusiji dobio dres sa brojem 10

Sve je završeno: Džejdon Sančo igraće kao pozajmljeni fudbaler Mančester Junajteda za Borusiju Dortumund do kraja ove sezone.

Transankcija između dva kluba dogovorena je mnogo ranije, pa će potencijalni reprezentativac Engleske u Ruru imati možda i poslednju šansu u karijeri da se ukrca u laznu kočiju i krene ka svetlijoj budućnosti. Kada je iz Dortmunda odlazio u Mančester, tada za 85.000.000 evra, Džejdon Sančo je bio zvezda u usponu, potencijalni kandidat za Zlatnu loptu. Dve i po godine kasnije Sančo se vraća u Dortmund kao fudbaler od koga su svi digli ruke.

Izabrane vesti

Odbijala je Borusija iz Dortmunda da ga angažuje, ali je promenila odluku posle velike rezultatske krize tokom decembra, kada je pala na peto mesto Bundeslige. Preživeo je trener Edin Terzić, ali i dobio nezahvalan zadatak da igrački rehabilituje momka rođenog 2000. godine. Podatak da su Sanču dali dres sa brojem 10 pokazuje da na Vestfalenu veruju u čudo i momka koji im je doneo ogroman novac 2021. godine.

Istina, ne može Borusija mnogo ni da izgubi, jer za igrača koga je prodala za pomenutih 85.000.000 evra sada će dati 3.500.000 evra, maksimalno 4.000.000 sa sve bonusima za broj utakmica i rezultate. Pride će mu pokriti dobar deo plate, a ako i ne bude išlo – rastanak na leto. Rizik minimalan. Dobitak? Ko to zna. U prvom mandatu je zaa Borusiju odigrao 137 utakmica i bio maestralan - 50 golova i 64 asistencije. Na Old Trafordu je potpuno potonuo.

Vest o pozajmici Džejdona Sanča potvrdio je i Mančester Junajted na zvaničnom sajtu kluba.

„Džejdon Sančo će narednu polusezonu provesti na potajmici u Dortmundu. Za naš klub Džejdon je odigrao 82 meča postigao 12 golova u osvojio Liga Kup“, napisano je u saopštenju Mančester Junajteda.

Sančov ugovor sa Junajtedom inače ističe 2026, a klub ima opciju da ga produži na dodatnu sezonu mada takav rasplet trenutno deluje kao naučna fantastika.


tagovi

Džejdon SančoZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara