ZVANIČNO: Žoao 1 i Žoao 2 u minut do 11 za moćnu Barselonu!

Vreme čitanja: 3min | pet. 01.09.23. | 23:21

Portugalski reprezentaqtivci pojačali Katalonce

Žoao Kanselo i Žoao Feliks su novi igrači Barselone! Portugalski reprezentativci su sat vremena pred zatvaranje letnje fudbalske pijace potvrđeni kao pojačanja katalonskog velika. Nije baš bilo u "minut do 12" ali jeste bilo tesno i čekalo se ceo dan... Ipak volja igrača u kombinaciji sa njihovim agentom Žoržom Mendešom i Barsinim direktorom Dekom su na kraju doneli Kataloncima dva kapitalna pojačanja za nastavak sezone. Morala je Barsa da se danas reši nekih igrača i otvori prostor za Feliksovu i Kanselovu platu, ali je uspela. Lengle je otišao u Aston Vilu, Fati u Brajton, Erik Garsija u Đironu a Abde Ezalzuli u Betis. Dovoljno da se napravi mesta za tandem portugalskih reprezentativaca.

Obojica su stigla na pozajmicu. Žoao Feliks je došao iz Atletika na besplatnu pozajmicu bez prava otkupa a Barselona je na sebe preuzela njegovu kompletnu platu koja iznosi 14.000.000 evra bruto po sezoni ali je večeras "rastegnuta" kako bi Barsa ostala u granicama finansijskog fer-pleja.

Izabrane vesti

Feliks je prvo produžio ugovor sa Madriđanima do 2029. kako bi njegova plata i amortizacija manje koštali Barsu jer je ugovor rastgenut na duži period. I kako bi Madriđani držali sve karte u svojim rukama narednog leta jer će Katalonci opet morati sa njima za pregovarački sto narednog leta.

Feliks je najskuplje pojačanje u istoriji Atletika. Platili su ga Benfiki 127.000.000 evra pre četiri godine kao jednog od najtalentovanijih igrača Evrope. Verovali su mnogi da će njegova brzina i tehnika biti savršeno oružje za ubitačne kontre Simeoneovog tima ali Portugalac nikada u Madridu nije ponovio partije iz Lisabona.

Na 131 utakmici u dresu Kolčonjerosa je postigao tek 31 gol, pa je zimus posle tri i po godine napustio Madrid i preselio se na pozajmicu u Čelsi. Ipak, Plavci ga nisu zadržali a Simeone ga nije želeo nazad. Preskakao je treninge ovog leta, narušio odnose sa kompletnom svlačionicom i bilo je jasno da više nema budućnost u Atletiku. Nije želeo u Aston Vilu, čekao je Barselonu i dočekao je zahvaljujući agentu Žoržu Mendešu i Barsinom direktoru Deku. zauzeće mesto Ansua Fatija i pojačati konkurenciju u napadu gde su maldi Lamine Jamal, Feran Tores, Rafinja i Levandovski.

Mendeš i Deko su odigrali ključne uloge i kod Kanselovog transfera. Od prošle zime je desni bek srušio sve mostove na relaciji sa Pepom Gvardiolom u Sitiju i tada otišao na šestomesečnu pozajmicu u Bajern. Bavarci ga nisu otkupili i vratio se u Mančester ali Gvardiola nije heto ni da čuje za njega. Barselona je celo leto ubeđivala Kansela i na kraju uspela. Iako se Bajern danas javio sa željom ga opet angažuje, ovoga puta on nije hteo i čekao je Barsu. A ona je morala da pozajmi Erika Garsiju u Đironu kako bi dobila zeleno svetlo za pozajmicu od Mančester Sitija. Engleski klub je u zamenu za Kansela zahtevao da Barsa pusti Garsiju u Đironu jer oba kluba su u vlasništvu Siti grupe. Kada je Barsa pustila štopera u komšiluk, mogao je da se realizuje transfer Kansela. I on je na pozajmici bez prava otkupa ugovora, a popuniće poziciju desnog beka koja je prethodnih godina bila jedna od najslabijih tačaka Barselone.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Žoao FeliksŽoao Kanselo

Obaveštavaj me

Barselona
Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara