ZVEZDA – TIM ZA HOFENHAJM: Stanković razmišlja o trojici štopera, Katai hoće da igra pod blokadom

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.20. | 20:11

Neizvesni Gobeljić i Ben

(od izveštača MOZZART Sporta iz Nemačke)

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković suočiće se sa ubedljivo najvećim trenerskim izazovom tokom sutrašnjeg meča sa Hofenhajmom. Ne samo zbog velikog kvaliteta bundesligaša, več činjenice da je srpski šampion osakaćen kadrovskim problemima.

Izabrane vesti

Pomirio se odavno Dejan Stanković da će dve važne utakmice u nizu odigrati bez Gelora Kange i Mirka Ivanića. Međutim, uoči puta za Nemačku sačekala ga je nova glavobolja. Vrlo je neizvessno da li će meč u Nemačkoj početi možda i najbolji igrač Crvene zvezde Aleksandar Katai. Krativac iz Srbobrana je povredio primicač u 163. večitom derbiju, i sa takvim defektom odigrao poslednjih pola sata. Ruptura pomenutog mišića bio je signal medicinskoj ekipi srpskog šampiona da signaliziraju Stankoviću da bi Katai trebalo da odmori. Međutim, u Zvezdinoj ekspediciji i dalje vlada blagi optimizam. Tim pre što je Katai izrazio želju da se sutra nađe u startnoj postavi i odigra meč pod blokadom.

Bio bi to veliki rizik, ali možda i iznuđeno rešenje ako se zna da su roviti El Fardu Ben i Marko Gobeljić. Vrlo, vrlo nezahvalna situacija za Crvenu zvezdu.

Poznato je samo, 24 časa pre duela sa Hofenhajmom, da su u startnoj postavi sigurni Milan Borjan, Milan Rodić, Seku Sanogo, Dijego Falčineli, Veljko Nikolić, Nemanja Milunović i Njegoš Petrović. Dakle, Zvezda će igrati sa dvojicom zadnjih veznih...

Ali Stanković razmišlja o još jednoj ideji, kako bi zakrpio rupe. Da izvede tim sa trojicom štopera, odnosno odbranom u sastavu Eraković, Milunović i Degenek. Uloga spoljnih igrača bila bi rezervisana za Milana Gajića i Milana Rodića. U maneveru bi igrali Sanogo, Petrović, Nikolić. Tražilo bi se još jedno mesto. U slučaju da Gavrić (isto rovit), Katai ili Ben ne budu bili u stanju da izdrže maksimalne napore, podršku Falčineliju davaće Srđan Spiridonović.

Naravno postoj i opcija da Crvena zvezda zaigra u očekivanoj formaciji 4-2-3-1. Tada bi u poslednjoj liniji jedina dilema bila vezana za poziciju desnog beka. Sanogo i Petrović bi igrali na pozicijama zadnjeg veznog, dok bi iza Falčinelija igrali Veljko Nikolić, Željko Gavrić i ako bude mogao Aleksandar Katai. 


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara