Zvezda bez 13 igrača počinje pripreme

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.06.22. | 09:48

Veliki broj momaka dobio produženi odmor zbog reprezentativnih obaveza

 Vreme slavlja, izazvano osvajanjem duple krune, odavno je prošlo. Deo fudbalera Crvene zvezde već danas će biti podvrgnut testovima, a za sutra predveče planiran je put na Zlatibor, gde će biti obavljen bazični deo priprema. Srpskog šampiona očekuje i dvonedeljni rad u Sloveniji, gde su planirana tri prijateljska susreta, dok je generalna proba zakazana za 3.jul u Sočiju protiv Zenita.

Jasno je da će Dejan Stanković morati da diže formu tima kroz domaće prvenstvo kako bi crveno-beli u piku bili početkom avgusta kada startuju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Nezgodan reprezentativni termin praktično će vezati ruke Dejanu Stankoviću kada je rad na Zlatiboru u pitanju. Crvena zvezda će priprema za novu sezonu početi bez 13 igrača. Prosto, biće im potreban produžen odmor usled obaveza u reprezentativnim selekcijama.

Kapitena Milana Borjana očekuje još duel sa Hondurasom 14. jun, i realno je da dobije voljno do polaska u Sloveniju. Start bi trebalo da propusti i njegov mlađi kolega Miloš Gordić koji je bio član mlade selekcije. Od čuvara mreže na Zlatiboru biće prisutan Zoran Popović, kao i supertalentovani Jovan Miladinović.

Tokom rada na Zlatiboru Dejan Stanković će imati manjak centralnih defanzivaca. Čak je postojala mogućnost da od štopera bude prisutan samo Aleksandar Dragović, ali će crveno-beli uskoro ozvaničiti produžetak saradnje sa Radovanom Pankovom. Momci od kojih u Ljutice Bogdana imaju velika očekivanja Stefan Leković i Andrej Đurić braniće boje Srbije na Prvenstvu Evrope za omladince. Baš kao Nikola Stanković i Nemanja Motika. Sa omladincima su trebali da putuju i braća Mituljikići, međutim oni imaju problem sa povredama. I pitanje je da li će osetiti rad sa prvim timom ovog leta.

Dužu pauzu dobiće i Petar Stanić koji je imao obaveze u mladoj reprezentaciji. Izvesno je da će prve treninge propustiti El Fardu Ben, Gelor Kanga i pojačanje iz ruskog Arsenala King Kangva. Svi su oni članovi afričkih selekcija.

Za očekivati je da sa sutrašnjim danom Crvena zvezda počne i čišćenje igračkog kadra, kako bi se otvorila mesta za projektovana pojačanja. Italijan Filipo Falko nije u planovima Dejana Stankovića i Crvena zvezda radi sve kako bi izdejstvovala izlazni transfer. Misiju na Marakani je završio i Aksel Bakajoko, dok je Dioniju istekla pozajmica.

Velika očekivanja u Ljutice Bogdana imaju od Vladimira Lučića. Krilni napadać će proći pripreme posle odlične sezone u IMT-u, šansu će dobiti i Ibrahim Mustafa. Do polaska na Zlatibor očekuje se i da se razreši situacija sa Milanom Gajićem, te da se ozvaniče novi ugovori sa Markom Gobeljićem i Radovanom Pankovom.

 


tagovi

Dejan StankovićKings KangvaGelor KangaPetar StanićMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara