Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zvezda dobija Spiridonovića za 250.000 evra, Onazi čeka Njegoševu prodaju

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 09:25

Na Marakani mnogo očekuju od krila Pogona

Imaju na Marakani sada prečih briga, posle saznanja da su petorica igrača pozitivna na virus korona, ali Dejan Stanković bi na prozivci zakazanoj za 11. jul mogao da pozdravi nekoliko pojačanja. Na čijem angažovanju je insistirao. Ako ne bude velikih zaokreta ugovor sa Crvenom zvezdom vrlo brzo bi trebalo da potpiše krilni fudbaler poljskog Pogona Srđan Spiridonović.

Rukovodstvo kluba sa Marakane je u stalnom kontaktu sa timom iz Poljske, razmenjuju se faksovi, pa bi posao trebalo da bude završen vrlo brzo. Prema saznanjima Mozzart Sporta Spiridonović ima izlaznu klauzulu od 250.000 evra, koju će Zvezda aktivirati i dovesti pojačanje na poziciji krila.

Izabrane vesti

Srbin iz Beča je ove sezone u dresu Pogona postigao šest golova i upisao tri asistencije. U redovima srpskog šampiona veruju da će popularni Spidi imati veliki doprinos u evropskim kvalifikacijama, te da će promeniti karakternu sliku ekipe. Upućeni kažu da je Spiridonović plahovit i vrlo temperamentan, a pomenute reference nedostajale su Crvenoj zvezdi u posledjih godinu dana. Praktično, od odlaska Vujadina Savića, Žuleta Stojkovića i na kraju Nemanje Radonjića.

Pre godinu dana, dok je nosio dres Panioniosa, Spiridonović je bio na meti Partizana. Međutim, izabrao je odlazak u Poljsku, gde je igrao dobro i zaintrigirao Crvenu zvezdu. Posebno, što je pokazivao kvalitet na mečevima visokog intenziteta. Primera radi blistao je protiv Legije iz Varšave.

Kada ga je Crvena zvezda kontaktirala Spiridonović je prijavio povredu, tako da ne igra u finišu poljskog prvenstva. Ušao je u sukob sa rukovodstvom i trenerom Pogona. U nekim preliminarim planovima Spiridonović bi zajedno sa Kataijem, Benom i mladim Gavićem, trebalo da čini okusnicu ofanzivnog dela manevra.

Mnogo više znakova pitanje stoji kada su u pitanju zadnji i centralni vezni. Trener Dejan Stanković targetirao je još jednog stranca, kao igrača koji bi predstavljao veliko pojačanje. Reč je o bivšem igraču Laciju Ogenjiju Onaziju. Nigerijac, koji igra na poziciji zadnjeg i centralnog veznog, obećavao je mnogo kao talentovani klinac. Debitovao je za Lacio 2012. godine i važio za jednog od najtalentovanijeg igrača na Apeninsom poluostrvu. Međutim, zbog učestalih povreda Onazijeva karijera se nije razvila u očekivanom pravcu.

Pre četiri leta potpisao je ugovor sa Trabzonom, gde je bio standardan. Međutim, posle povrede Ahilove pete prosleđen je na pozajmicu u Denzili. Ugovor mu ističe ovog leta, pa bi u Crvenu zvezdu došao kao slobodan igrač.

Složili su se na Marakani da bi Onazi predstavljao pojačanje, ali trenutno im angažovanje još jednog veziste nije prioritet. Bar dok ne dođe do nekih izlaznih transfera. Mnogo se očekuje od Sanoga u letnjim kvalifikacijama, dok bi Onaziju vrata Marakane mogla da otvori prodaja Njegoša Petrovića. Za mesta u centralnom delu manvera još apliciraju oporavljeni Branko Jovičić, zatim Dušan Jovančić i Miloš Vulić.


tagovi

Ogenji OnaziSrđan Spiridonović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara