Zvezda dogovorila pojačanje: Vigo sledeće nedelje stiže na lekarske preglede

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.01.23. | 17:23

Crveno-beli dobijaju vredno pojačanje iz Argentine

Sve je završeno kada je u pitanju dolazak Aleksa Viga (23) u Crvenu zvezdu. Kako javlja dobro upućeni TyC Sports, srpski šampion je postigao dogovor sa desnim bekom River Plejta, koji stiže na jednogodišnju pozajmicu, uz opciju otkupa za 2.600.000 evra.

Isti izvor navodi da je u toku razmena dokumenata između dva kluba, a ukoliko ne bude nepredviđenih događaja u međuvremenu, Vigo će sledeće nedelje obaviti lekarske preglede i postati novi igrač crveno-belih.

Izabrane vesti

Kao što ste još juče mogli da pročitate na stranicama našeg portala, interesovanje za igrača prethodnih dana su pokazali Atletiko Taljares, Atletiko Tukuman i Ludogorec. Bugarski šampion je bio taj koji je prvi bacio oko na igrača, međutim, nije bilo pomaka, pa je uskočila Crvena zvezda i rešila situaciju u svoju korist.

Vigo je prošle sezone odigrao 42 utakmice na pozajmici u Independijenteu, koji je imao opciju otkupa igrača za 2.500.000 dolara i 50 odsto od naredne prodaje, ali je nije iskoristio, posle čega mu je trener Milionera Martin Demikelis rekao da ne računaju na njega i da može da krene u potragu za novim klubom. Ta potraga nije dugo trajala.

Igrač je rođen u okolini Santa Fea i ponikao je u lokalnom Kolonu, za koji je potom nastupao i dve i po godine kao senior. River ga je doveo u februaru 2021. godine za obeštećenje od 1.750.000 evra, a u prvoj sezoni je odigrao 19 utakmica u svim takmičenjima i zabeležio jednu asistenciju.

Ako sve bude kao što se očekuje, Crvena zvezda će zvanično okončati potragu za desnim bekom, koja je trajala od raskida saradnje sa Kristijanom Pičinijem prošlog septembra. Prethodnih dana i nedelja potencijalne opcije su bili Džošua Brenetg iz Tventea i Santijago Arijas, koji je slobodan igrač, ali se Vigo na kraju ispostavio kao najrealnija i najadekvatnija opcija.


tagovi

Aleks Vigo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara