Zvezda grabi ka apsolutnom rekordu i trećoj duploj kruni! TSC zapretio, pa se samoubio! (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.05.23. | 20:16

Ubedljiv trijumf šampiona Srbije u Bačkoj Topoli- 3:0

Praznična atmosfera u Bačkoj Topoli, krcate tribine, uglancan teren i duel dve prvoplasirane ekipe Mozzart Bet Superlige. Sve je delovalo kao da se igra neka utakmice pod okriljem UEFA, ne polufinale jmasovnijeg takmičenja u Srbiji. Gomila ljubitelja fudbala videla je još jednu odličnu partiju Crvene zvezde, i novu pobedu beogradskog tima na ovom stadionu. Nastavljaju svoj pohod ka duploj kruni , koji su i na četvrtom gostovanju u okviru kupa ove sezone upisali trijumf. TSC je poražen u možda i najvećem meču svojoj istoriji, ali neće previše žaliti Topolčani jer ih čeka izazov borbe za Ligu šampiona. Na kraju rutinska pobeda tima iz Ljutice Bogdana (0:3).

Došao je šampion Srbije da se nadigrava, nije klonuo i još jednom su pokazali crveno-beli da im je potrebno dati samo malo prostora da bi bili opasni po gol protivnika. Možda je početak utakmice prikazao pogrešnu krvnu sliku crveno-belih, koji su delovali smušeno, ali vrlo brzo konsolidovali redove i ostvarili vrlo važnu pobedu, vrednu finala Kupa Srbije. Smirenost, strpljenje i sigurna realizacija sa bele tačke kumovali su pobedi ekipe Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Ipak su delimično Topolčani pokazali da znaju i umeju protiv šampiona Srbije. Bez nekoliko standardnih igrača u prvoj postavi ali ne bez igre, barem na kratko. Uvodnih desetak minuta podsetilo je na poslednji duel ova dva tima na TSC areni, kada su fudbaleri ekipe koju predvodi Žarko Lazetić dominirali, stvarali šanse, ali i bili poraženi. Svoju najbolju priliku nisu uspeli da pretvore u pogodak, pa su po starom scenariju za to bili kažnjeni.

TSC je uspeo da pritisne Crvenu zvezdu na početku i stvori sijaset prilika. Zatresli su mrežu Topolčani za manje od dva minuta, zastala je na kratko odbrana crveno-belih čekajući da bude potvrđen ofsajd. Samo na kratko se obradovao strelac nepriznatog gola, Stefan Vukić. Prvi napad po levoj strani domaćeg tima proizveo je problem odbrani šampiona Srbije. Borjan je oborio Vukića koji je želeo da postane junak i postigne pogodak iz najstrože kazne. Međutim, pročitao je kanadski golman stranu i rezultat je ostao nepromenjen. Odmah zatim je i Saša Jovanović bio u prilici, izlomio je Erakovića i prebacio loptu na desnu nogu i iz blizine gađao iznad prečke. Nova neopreznost u redovima odbrane Zvezde, Jovanović je odlično primio loptu u prostoru i majstorijom savladao Borjana, ali je ponovo bio ofsajd.

Umalo da odmah bude kazna na drugoj strani, tim Miloša Milojevića se trgao iz sna i počeo da igra. Kanga je poslao projektil sa distance koji je uz manji odbitak pogodio stativu. Kako to inače biva, kada neko ne iskoristi svoje šanse protiv Crvene zvezde odgovor stigne sa druge strane. Neopreznost Cvetinovića iznedrila je penal za crveno-bele, koji je sigurno realizovao Gelor Kanga. Neprepoznatljivi su bili Topolčani u momentima pred kraj prvog dela, očigledno u psihološkom padu zbog propuštenih šansi.

Čim je lopta krenula se centra u drugom poluvremenu isključen je Dušan Cvetinović, pa je gostima iz Beograda olakšan posao. Neoprezan je bio iskusni defanzivac, pa je požuteo drugi put, sada zbog povlačenja za dres Pešića. Nisu crveno-beli morali da žure, a ipak su uspevali da dođu u priliku za gol. Katai iz slobodnog udarca, pa ponovo Kanga su samo na momenat prodrmali mladog Veljka Ilića. Brzo je stigao i drugi gol, probudio se Mirko Ivanić i skrenuo odličnu loptu Pešića u gol. Nije poretemio dominaciju gostujućeg tima ni ulazak Đakovca, Luke Ilića i Ratkova, naprotiv, ponovo je Mirko Ivanić stavio na muke mladog Ilića. Bukari je pokazao brzinu, ali ne i preciznost, iz izgledne prilike je loptu poslao pored stative.

Ako su i postojale najmanje šanse za preokret, srušio ih je Kingsi Kangva. Novi penal, slično prezime strelca i velikih tri razlike za Crvenu zvezdu na manje od dvadeset minuta do kraja.

 

KUP SRBIJE POLUFINALE

TSC:CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:1)

/Kanga 36pen, Ivanić 56, Kangva 73pen/

TSC Arena, Bačka Topola

Gledalaca: 4.200

Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo)

Žuti kartoni: Cvetinović (TSC) Pešić, Eraković (Crvena zvezda)

Crveni karton: Cvetinović 46. minut

TSC (3-5-2): V. Ilić- Antonić, Cvetinović, Krstić (od 73. Ćalušić) – Stojković, Stojić (od 73. Krpić), Kuveljić, Milosavljević (od 62. Đakovac), Petrović – Jovanović (od 62. L. Ilić)le, Vukić (od 62. Ratkov)

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Vigo (od 82. Nikolić), Eraković, Dragović, Azarov – Kanga (od 75. Mijatović), Mijailović (od 75. Srnić) - Bukari, Ivanić, Katai (od 57. Kangva) – Pešić (od 82. Rakonjac)


tagovi

Gelor KangaKings KangvaŽarko LazetićMirko IvanićStefan Vukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara