Petar Ratkov (©Starsport)
Petar Ratkov (©Starsport)

Zvezda hoće, ali ne toliko: Bomba od ponude za Petra Ratkova – 3.800.000 dolara iz Solt Lejk Sitija

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 09:08

Crveno-beli bili spremni da idu do milion evra, i ekipi iz Bačke Topole ustupe Kneževića i Stanića

Još pola koraka ostalo je ekipi TSC-a da kruniše odličnu sezonu i overom drugog mesta u Mozzart Bet Superligi izbori kvalifikacije za Ligu šampiona. I da to ne uradi dubok naklon zaslužila je ekuipa Žarka Lazetića, jer je, prema mnogim mišljenjima, igrala najlepši fudbal i afirmisala nekoliko ozbiljnih igrača.

U sistemu Žarka Lazetića iskočio je Petar Ratkov, momak rođen 2003. godine uz Strahinju Erakovića postao je najtraženiji igrač Mozzart Bet Superlige. I posle jesenjeg dela, kada je visoki špic postigao samo četiri gola, bilo je interesovanja iz Evrope, čak i konkretnih ponuda za Ratkova. Pominjalo se da je Parma najviše zagrejana, ali na kraju nije ponudila traženih dva miliona evra, Anderleht je bio spreman za plaćenu pozajmicu uz potencijalni otkup…

Izabrane vesti

Ali će narednih dana TSC biti na ozbiljnim mukama, pošto se suočio sa konkretnom porukom. I to iz – Amerike. Prema sazanjima Mozzart Sporta, Real Solt Lejk, član Zapadne konferencije MLS-a, poslao je ponudu vrednu 3.800.000 dolara. Realno, teško je očekivati da će klub iz Bačke Topole dobiti više novca, za momka koji je ove sezone postigao 14 golova i upisao pet asistencija u Mozzart Bet Superligi. Moguće je da je potencijal 20-godišnjek momka iz Beograda veći, ali TSC tek treba da se etablira na evropskom tržištu.

Amerika se u poslednje vreme okrenula balkanskom tržištu. Na iznenađenje mnogih Dejan Joveljić se odlučio za ponudu Los Anđeles Galaksija, dok je Hajduk jednog od najvećih bisera klupa Stipea Bijuka prodao Los Anđelesu. Pitanje je šta o svemu misli Petar Ratkov i tim koji vodi računa o njegovoj karijeri. Udaljavanje od Evrope u ranim godinama može da ima kontra efekat na karijeru talentovanog špica, koji je i dalje na radaru Crvene zvezde. Mada bi Ratkova mogao da mami status DP igrača, odnosno fudbalera sa milionskim primanjima.

Crveno-beli još nisu poslali zvaničnu ponudu, ali je bilo neformalnih razgovora sa ljudima iz TSC-a pre polufinalnog Kupa Srbije. Srpski šampion je spreman da se otvori, ali ne kao član MLS-a. Prema našim sazanjima Crvena zvezda je pokazala spremnost da TSC-u uplati milion evra, i pride na TSC Arenu pošalje Petra Stanića (odigrao sezonu na pozajmici u Spartaku) i Nikolu Kneževića (pozajmljen Napretku). Ponuda Crvene zvezde mogla bi da varira, ali se nezvanično može čuti da porodica i menadžerski tim napadača iz Beograda nisu baš voljni za prelazak na "Rajko Mitić". Možda i opravdano, pošto bi Ratkov, posle najavljene rekonstrukcije Zvezdinog tima, imao ulogu drugog špica.

Imaće o čemu da razmišljaju ljudi iz TSC-a posle meča sa Vojvodinom i očekivane overe drugog mesta. Čekaju ih kvalifikacije za Ligu šampiona, a onda i stvaranje tima dostojnog nivoa tog takmičenja. Ratkov je slatka briga, ima i onih koje nisu tako slatke.


tagovi

Petar RatkovReal Solt LejkMLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara