Zvezda i Šerif kao ovnovi na brvnu oko Ada, stopirani odlasci do Haife

Vreme čitanja: 2min | čet. 11.08.22. | 17:10

Čekajući potencijalni transfer Strahinje Erakovića...

Makabi iz Haife, Makabi iz Haife, Makabi iz Haife... To je trenutno prva, druga i treća tema u Crvenoj zvezdi, bez obzira što ekipu Dejana Stankovića u subotu očekuje susret šestog kola Mozzart Bet Superlige protiv Voždovca. Crveno-beli su uspešno odradili posao sa Pjunikom, ostvarili prvi ovosezonski cilj i došli u predvorje raja.

Pokazao je renovirani tim mnogo vrlina i neku manu, koju odgovorni iz Ljutice Bogdana žele da saniraju. Čitali ste već o želji srpskog šampiona da konačno realizuje transfer Edmunda Ada, starog znanca iz redova Šerifa. Tokom prethodne sedmice postojali su pozitivni signali da će neko od predstavnika kluba iz Moldavije doći u Beograd i možda ugovoriti transfer reprezentativca Gane u Crvenu zvezdu.

Izabrane vesti

Pre šest meseci klub iz Tiraspolja je tražio dva miliona evra, brojne bonuse i procente od dalje prodaje. Bio je to preveliki zalogaj za Crvenu zvezdu, a situacija se nije promenila ni za jotu šest meseci kasnije. I dalje “visi” transfer Edmunda Ada, ali Šerif i Crvena zvezda su trenutno kao ovnovi na brvnu.

Moldavci i dalje traže izuzetno visoko obeštećenje za momka kome ističe ugovor narednog leta. Crveno-beli žele da ubiju cenu, svesni da je Edmund Ado u prilično lošim odnosima sa ljudima iz uprave Šerifa. Moldavci su zamerili Adu zbog odbijanja transfera u Midtjiland i isključive želje da u januaru pojača redove Crvene zvezde. Na sve to se nadovezala i vrlo zategnuta bezbedonosna situacija u Pridnjestrovlju, oblasti u Moldaviji pod ruskom ingerencijom. Zbog svega navedenog Edmund Ado je odbio da dođe na početak priprema, i nije bio deo tima koji je ovog leta igrao u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Moldavci su i dalje tvrdi,ali Zvezda želi da sačeka pozitivan signal, jer je ubeđena da bi se Edmund Ado kao velika želja Dejana Stankovića uklopio u sistem. Vreme će pokazati ko ima jače živce...

Kada je reč o izlaznim transferima, tu temu su na Marakani zatvorili do 24. avgusta, odnosno da završetka kvalifikacija za plej-of. I dalje su stava da niko od nosilaca igre ne može da napusti Beograd, izuzev Strahinje Erakovića. Često se u poslednje vreme pominje mogućnost da Ohi napusti Marakanu. Konja je poslala ponudu, ali je ona na čekanju. Slična je priča i sa Milanom Pavkovom.

Crveno-beli su odbili ponude Panatinaikosa za strelca šest ovosezonskih golova. Međutim, postoji interesovanje iz arapskog sveta za golgetera iz Begeča . Javljaju se predstavnici klubova iz Emirata, Kuvajta i Katara i raspituju se o uslovima pod kojim bi crveno-beli prodali strelca velikog broja antologijskih golova.

Sve nabrojano ukazuje da bi kraj avgusta, odnosno period posle Haife mogao da bude vrlo živ na najvećem srpskom stadionu. Odlasci Pavkova i Ohija naveli bi rukovodstvo Crvene zvezde da razmišlja o angažovanju još jednog špica. Bio bi to neki mladi centarfor, profil sličan Jovanu Markoviću iz Univerzitatee za koga je rumunski klub tražio tri miliona evra.


tagovi

Edmund AdoDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara