Zvezda igra plej-of za Ligu Evrope na neutralnom terenu?

Vreme čitanja: 1min | čet. 24.09.20. | 10:48

Prvi preduslov je da Celje danas savlada jermenski Ararat

Veruju na Marakani da će, posle gorkog iskustva sa Kipra, opravdati ulogu favorita i preko Ararta ili Celja plasirati se u Ligu Evrope. I na teži način ispuniti jedan od glavnih ciljeva u ovoj takmičarskoj godini.

Teško je reći ko je favorit u duelu jermenskog i slovanačkog šampion. Kvalitet je na strani Celja, jedan od pomoćnika Dejana Stankovića uživo je pratio igru tog tima u vikend derbiju protiv Maribora. Međutim, Ararat će danas imati prednost domaćeg terena, što u ovkavim dvobojima nije zanemarljiva činjenica.

Izabrane vesti

U slučaju da Celje prođe dalje postoje ozbiljne indicije da će Crvena zvezda jedan od najvažnijih mečeva sezone igrati na neutralnom terenu. Naime, stadion Ždžele, na kojem igra šampion Slovenije, ne zadovoljava stroge kriterijume UEFA. Tačnije, evropska kuća fudbala bi mogla Slovencima da progleda kroz prste, ali potrebna je saglasnost Crvene zvezde.

Crveno-beli za sada mudreo ćute, ali sve ukazuje da će iskoristiti „kviska“ i zatražiti da se meč igra na Stožicama, u Ljubljani. Posebno posle iskustva sa Kipra, kada je Omonija maksimalno iskoristila prednost domaćeg terena. I nije želela da pomeri početak meča...

Na Marakani će prvo sačekati rasplet današnjeg meča, a potom odlučiti šta im valja činiti. Veliki je ulog u pitanju, toliko veliki da pojedinci kažu da ne treba glumiti finoću i omogućiti Celju da igra na domaćem terenu. 


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara