Zvezda ima ambicioznog Rusa: Za deset godina vidim sebe u Realu ili Mančesteru

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.05.20. | 21:44

Vladislav Goldin objasnio zašto je odbio Totenhem

Crvena zvezda je tog leta imala Marka Grujića, Vukašina Jovanovića, Predraga Rajkovića, Mihaila Ristića i Luku Jovića. Kasnije ih je, ne istovremeno, unovčila za oko 16.000.000 evra. Takva su vremena bila na stadionu „Rajko Mitić“ da se gledalo samo kako da se preživi, ali se mislilo i na budućnost, pa je 2015, baš u godini kad je Srbija postala prvak sveta za omladince na Novom Zelandu, u Beograd stigao Vladislav Dimitrievič Goldin.

Malo poznat Rus je polako gradio karijeru i mic po mic zavredeo poštovanje saigrača u mlađim kategorijama, da bi u međuvremenu postao i kapiten za kadetskog tima, o čijim se kvalitetima čulo i van granica naše države.

Izabrane vesti

Konkretno, na Ostrvu, odakle je prema Goldinovim rečima imao poziv da pređe u Totenhem.

Bili smo na turniru u Italiji i igrali smo sa Totenhemom. Posle meča prišli su meni i jednom momku, pitali nas šta mislimo o tome da odemo u Englesku. Rekao sam da ne mogu, jer sam tek stigao u Crvenu zvezdu. Vidim sebe u prvom timu Crvene zvezde. Nisam baš želeo da idem u Totenhem da se opet dokazujem“, pojasnio je sad već 16-godišnji Goldin u izjavi medijima u otadžbini, mada nije precizirao o kom turniru je reč, niti o kom se periodu radi.

Svejedno, jasno mu je da ga čeka još nekoliko prolaznih stanica da bi se dokazao na seniorskom nivou, međutim, već je savladao dosta prepreka od 2015. kad je došao na Marakanu. Tad ga je Crvena zvezda dovela iz akademije moskovskog Spartaka, ceneći da bi mogao da joj pomogne u perspektivi. Zasad je deo ekipe koja je osvojila prvo mesto u Kadetskoj ligi Srbije, naredne će igrati za omladince, pa se nada da može da skrene pažnju kao što su učinili Veljko Nikolić i Željko Gavrić, koji su posle dokazivanja u mlađim kategorijama ovog proleća postali prvotimci.

Bude li tako i u Goldinovom slučaju, otvoriće mu se vrata zapadnog sveta.

Za dve, tri godine voleo bih da odem negde u Evropu. Najverovatnije u Valensiju ili Levante. U neki jak, ali ne i vrhunski klub. U Levanteu mi igra prijatelj. A za deset godina vidim sebe ili u Real Madridu ili u Mančester junajtedu“, optimista je Goldin, koji se najbolje snalazi na mestu zadnjeg veznog, mada može da odgovori i zahtevima na poziciji desnog beka.



tagovi

FK Crvena zvezdakadeti Crvene zvezde

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara