Naser Điga (Star Sport)
Naser Điga (Star Sport)

Zvezda ima bonusa i za narednu sezonu: Điga potpisao do 2028. godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.05.24. | 17:58

Reprezentativac Burkine Faso i zvanično stavio paraf na dugogodišnju saradnju sa šampionom Srbije

Pre pet dana Crvena zvezda je odlučila da aktivira klauzulu o otkupu Nasera Đige od Bazela i za mladog štopera iz Burkine Faso plati švajcarskom velikanu 2.250.000 evra u tri jednake rate. Nepunih nedelju dana kasnije 21-godišnji defanzivac parafirao je sa šampionom Srbije četvorogodišnju saradnju. Tim potezom crveno-beli su praktično napravili uvertiru za letnji prelazni rok koji u Srbiji počinje 26. juna i traje do 15. septembra.

Điga se dakle obavezao na vernost vlasniku četiri uzastopne duple krune do 2028. godine, a kako je Mozzart Sport ranije javio, u Ljutice Bogdana zarađivaće oko 400.000 evra godišnje uz mogućnost da kroz individualne i timske bonuse tu sumu dodatno uveća.

Izabrane vesti

Momak sa pet nastupa za Burkinu Faso je septembra prošle godine stigao na Marakanu, postao manje-više standardni član startne postave dok je Barak Bahar bio na kormilu tima, dok je kod Vladana Milojevića više delovao kao epizodista, odnosno podrška startnom štoperskom tandemu Dragović - Spajić.

Dobijanje srpskog pasoša u martu mesecu predstavljalo je veliki nagoveštaj da će Zvezda otkupiti Đigu koji je sa srpskim papirima oslobodio mesto za angažovanje još jednog stranog fudbalera. Pritom će 21-godišnjak naredne sezone imati status bonusa.

Điga je od dolaska u Srbiju sakupio 28 nastupa i dve asistencije, dok još čeka na prvenac u crveno-belom dresu. Može da se pohvali i sa maksimalnih 540 minuta u grupnoj fazi Lige šampiona sa Mančester Sitijem, Lajpcigom i Jang Bojsom. Svakako igrač od kojeg na stadionu Rajko Mitić očekuju veliki napredak i značajan prihod u budućnosti.




tagovi

Naser ĐigaFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara