Zvezda ima savršen put i nema alibi: Stankovićevo precrtavanje velikog minusa

Vreme čitanja: 4min | sre. 03.08.22. | 10:19

Crveno-beli imaju sve na svojoj strani uoči večerašnjeg meča protiv Pjunika (20.45) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona

Iza prvog neuspešnog pokušaja Dejana Stankovića da se domogne Lige šampiona i dalje stoji mali alibi korona uslova, odnosno nemogućnost da se u dvomeču odmeri sa kiparskom Omonijom. Prošlogodišnje iskustvo je bilo jako bolno, jer pored ogromnih Zvezdinih grešaka niko nije verovao da će Šerif predstavljati minu, sposobnu da diže rivale u vazduh od istoka (Jerevan) do zapada (Real Madrid).

Sada izgovora nema. Da su čelnici Crvene zvezde, predvođeni Zvezdanom Terzićem, crtali put ka Ligi šampiona teško da bi imali smelosti da stave prepreke u vidu šampiona Jermenije, potom Izraela ili Kipra za džek-pot dobitak od blizu 25 miliona evra. Jer nekada se sa timovima poput Pjunika igralo na startu evropskih kvalifikacija, bez takmičarskog ritma. Ali došlo je vreme da crveno-beli naplate dobre igre u kontinuitetu i jako visok koeficijent.

Izabrane vesti

Crveno-beli će u večerašnjem meču protiv Pjunika (20.45, TV Arena) imati sve na svojoj strani. Veliku podršku sa tribina, nalet euforije izazvan sjajnim startom u Mozzart Bet Superligi, pojačanja koja prete da nadograde već za Evropu iskusan tim, kontinuitet u radu stručnog štaba Dejana Stankovića. Ovakva polazna osnova ima samo jednu manu: igrači Crvene zvezde imaće gotovo ultimativni zadatak da se plasiraju u Ligu šampiona, jer se u javnosti izgradilo mišljenje da je došlo vreme da crveno-beli budu apsolutni lideri Balkana, višegodišnji predstavnici ovog regiona u elitnom klupskom takmičenju.

20.45: (1,20) Crvena zvezda (6,50) Pjunik (15,0)

Pitanje je da li su visoke pobede u Mozzart Bet Superligi stekle realnu sliku o dostignućima Crvene zvezde, jer je tim Dejana Stankovića igrao protiv, za tri klase, slabijih rivala. Ali da postoji razlog za optimizam - postoji. Crvena zvezda izgleda mnogo raznovrsnije u napadu nego prošle sezone, kada je stigla do osmine finala Liga Evrope i osvojila duplu krunu. Novi igrači Kingsa Kangva, zatim Osman Bukari i Stefan Mitrović učinili su da se skauting rivala ne fokusira samo na proboje Ivanića, Kataija i Rodića po levoj strani.

Pjunik je slavljem protiv Didelanža u Luksemburgu već ostvario istorijski rezultat za klub, pošto u džepu već ima obezeđeno učešće u grupnoj fazi Lige konferencije. Ekipa Egišea Melikjana stoga potpuno rasterećena dolazi u Beograd, ali se na startu prvensta, gde je Pjunik kao domaćin poražen od Ararata (0:1), jasno pokazalo da rezervisti u ekipi jermenskog šampiona nisu na nivou startera. Ipak, sama odluka Melikjana da odmori ključne igrače iz okršaja sa Luksemburžanima pokazuje da Jermeni bez bele zastave dolaze u srpsku prestonicu.

Pjunik je u revanšu protiv Didelanža pokazao da može da bude nezgodan iz tranzicije, jer ima lukave i brze ofanzivce, ali je više nego jasno da će jermenski tim na Marakani igrati onoliko koliko mu dozvoli Crvena zvezda. A opredeljenje crveno-belih je da reše sve u Beogradu, odnosno da su spremni da rizikuju, s obzirom na najavu Dejana Stankovića da će igrati bez klasične “šestice”.

„Završni cilj je prolaz, kako će da dođe taj prolaz, ne zanima me. Samo me zanima cilj. Ako se to desi, bavićemo se daljim rivalima. Ali ovaj meč je za nas presudan. Za klub, navijače, za celinu. Moramo da budemo strpljivi, jer kada neko igra u gostima može da se povuče i čeka kontru. Oni jesu dali tri gola u Luksemburgu posle grešaka rivala, ali su ceo meč sjajno radili. Očekujem baš jak otpor, ali težićemo da zaustavimo njihove prenosne lopte, da budemo mirni na drugoj lopti, i preventivnom markacijom rešimo probleme”, poručio je Dejan Stanković.

Samo jednu dilemu ima Dejan Stanković pred dvomeć koji treba da eliminiše njegov jedini veliki minus na klupi Crvene zvezde. Pitanje je hoće li poverenje na desnom beku dobiti Marko Gobeljić ili treći štoper Strahinja Eraković.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO, PRVI MEČEVI

Utorak

Šerif - Plzenj 1:2 (1:1)

/Rašid 36pen - Hori 41pen, Buha 55/

Ludogorec - Dinamo Zagreb 1:2 (1:2)

/Tekpetej 22 - Perić 6, Prad 9 ag/

Monako - PSV 1:1 (0:1)

/Disasi 80 - Verman 38/

Union Sen Žiloaz - Rendžers 2:0 (1:0)

/Teuma 27, Vanzier 76 pen/

Benfika – Midtjiland 4:1 (3:0)

/Gonsalo Ramos 17, 33, 61, Enco Fernandez 40 – Sisto 78 pen/

Sreda

18.00: (1,35) Bode (5,00) Žalgiris (9,00)

18.00: (2,25) Karabag (3,20) Ferencvaroš (3,35)

19.00: (1,57) Makabi Haifa (3,90) Apolon Limasol (6,25)

20.00: (2,20) Dinamo Kijev (3,25) Šturm (3,45)

20.45: (1,20) Crvena zvezda (6,50) Pjunik (15,0)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Dejan StankovićKings KangvaOsman Bukari

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara