Marko Marin i Mitar Mrkela (©FK Crvena zvezda)
Marko Marin i Mitar Mrkela (©FK Crvena zvezda)

Zvezda jača sve klupske strukture, Marin doveo trojicu skauta

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.22. | 09:39

Na stadion "Rajko Mitić" vratio se Nikola Leposavić, koji je kod Vladana Milojevića bio zadužen za analitiku

Kada je Mitar Mrkela promovisao Marka Marina kao najveće pojačanje poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka 2018. godine, dobila je Crvena zvezda kapitalca o kome je dugo maštala, majstora sa loptom i veliko ime – sve ono što joj je u tom trenutku nedostajalo da bi se sigurnije osećala i nadogradila rezultate. Nekadašnji nemački reprezentativac se ugradio u dve titule, bio je prva violina u timu Vladana Milojevića, a posle dve i po godine – igrao u Saudijskoj Arabiji i Ferencvarošu – vratio se na Topčidersko brdo, ali ga ovoga puta očekuje drugačija uloga.

U petak je sportski direktor crveno-belih predstavio Marka Marina kao novog šefa skauting službe srpskog šampiona. Teže na stadionu „Rajko Mitić“ da se u svim aspektima poslovanja približe najjačim evropskim klubovima, da ne zaostaju u nijednom pogledu, pa tako ni u skautingu. Nekoliko meseci bio je Marin u stalnom kontaktu sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom, teren za njegov dolazak uveliko je pripreman, a nekadašnji nemački reprezentativac je odmah po dolasku povukao prve poteze. Proširao je skauting sektor, doveo je tri pojačanja.

Izabrane vesti

Vratio je Marko Marin u Crvenu zvezdu čoveka sa kojim je već imao priliku da sarađuje. Nikola Leposavić je zajedno sa Nemanjom Milinčićem bio zadužen za analitiku kod Vladana Milojevića, a sada će imati nešto drugačiju ulogu. Leposavić će pomagati Marinu u traganju za opcijama koje finansijski moćnijim klubovima prođu ispod radara, a skauting sektoru pridužiće se i Boris Savić – igrao u Zvezdinim mlađim kategorijama, a kao trener radio u Bosni i Hercegovini – i Marko Ljuboja.

U Ljutice Bogdana 1a su tako pored igračkog kadra rešili da osnaže i druge klupske strukture, kako bi produžili dominaciju u Srbiji, ali i da bi se vratili u grupnu fazu Lige šampiona, u kojoj je Zvezda učestvovala dva puta. U oba je Marin dirigovao sredinom terena. Da će Crvena zvezda u budućnosti više ulagati u „rudarenje“ i „kopanje igrača“, te da se može očekivati priliv sveže krvi u sportskom sektoru, postalo je jasno kada su njeni skauti dve sedmice boravili u Nigeriji, kako bi na licu mesta stekli bolji uvid i probrali igrače koji će tokom leta stići u Srbiju i biti prosleđeni u omladinski pogon i Grafičar.

Dolazak Marka Marina sam po sebi je nagoveštaj da će Crvena zvezda dodatno uložiti u modernizaciju, kako bi unapredila mogućnosti na tom polju rada. Možda i dodatno proširiti skauting sektor u dogledno vreme. Marin je na terenu i te kako imao uspeha sa crveno-belima, sada je na red došlo dokazivanje u fotelji, gde treba da ispliva drugačiji vid umeća.



tagovi

Marko MarinFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara