Lukić u duelu sa Nikolićem (©Star Sport)
Lukić u duelu sa Nikolićem (©Star Sport)

Zvezda juri maksimalu pred pauzu, a TSC iznenađenje posle samo jednog treninga od Petrokuba

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.08.20. | 10:23

Crveno-beli bi mogli da iskoriste činjenicu da je ekipa Zoltana Saba tek u petak ujutru stigla iz Moldavije

Tirana je arhivirana, a misli su usmerene žrebu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona u Nionu (ponedeljak 12.00), Međutim, da bi na stadionu Rajko Mitić mogli mirno da dočekaju izvlačenje kuglica neophodno je da slave u jednom od najzanimljivijih duela šestog superligaškog kola protiv TSC-a (21.00, TV Arena Sport). Crvena zvezda ima maksimalani rezultatski učinak otkako je krenula nova sezona. Dobila je pet prvenstvenih i dva evropska meča. Međutim, na poslednja dva - u Novom Sadu protiv Proletera i u Albaniji protiv Tirane - pokazala igru ispod očekivanja. O nedostatku ideje u Zvezdinoj igri u prethodnih 180 minuta fudbala svedoči i činjenica da je u oba slučaja ekipa Dejana Stankovića dolazila do trijumfa golovima posle prekida.

Sa druge strane, TSC je došao do ogromne doze samopouzdanja slavljem nad moldavskim Petrokubom, pa će na krilima tog raspoloženja pokušati još jednom da iznenadi crveno-bele. Ipak, ekipa iz Bačke Topole će tek sada biti u prilici da oseti težinu igranja na dva fronta. Sastav Zoltana Saba je tek u petak ujutru stigao iz Moldavije, a do meča sa crveno-belima imao je praktično samo jedan trening.

Izabrane vesti

Dejan Stanković izvesno ponovo neće moći da računa na rovitog Bena, štoće posle dobrog izdanja u Tirani otvorilo prostor Portugalcu Tomaneu u špicu, kome bi ovo mogla da bude oproštajna utakmica u crveno-belom dresu. Kasnije bi na teren ponovo mogao Ričmond Boaći. Neizvesnos je i ovoga puta stajala iznad imena Milan Rodić, ali će u svakom slučaju doći do pomeranja u odbrani, pošto će na desni bok i ovoga pouta Milan Rodić. Gelor Kanga nije bio na visini zadatka u Tirani, pa će najverovatnije u startnih 11 ponovo Mirko Ivanić. Gabonac traži pravu formu i za njega bi predstojeće "mini-pripreme" tokom reprezentativne mogle da budu ključne. S obzirom na ozbiljan pad forme Srđana Spiridonovića minute od starta utakmice trebalo bi da potraži odmorni i orni Željko Gavrić.

"Uvek svi želimo da izgledamo fenomenalno na terenu, kako klub tako i navijači. Ne verujem da ću mnogo menjati. Treba da se poradi na oporavku, da se igrači opuste i sve će doći na svoje. TSC je jedno osveženje za naš fudbal, to su pokazali i prošle godine, kada su izborili kvalifikacije za Ligu Evrope. Momci igraju dugo zajedno, dobro se poznaju, imaju odličnog šefa stručnog štaba. Pokazali su i pobedom u gostima u kvalifikacionoj utakmici da su ozbiljna ekipa, znamo da nas očekuje težak duel. Najbitnije je da pobedom u sutrašnjem meču zatvorimo jedan uspešan ciklus i da odemo na zaslužen i prekopotreban odmor".

Crvena zvezda je dobila prethodna dva meča sa TSC-om na svom terenu. U kupu duelu 2018. bilo je 3:1, a u prvenstvenom prošle godine 4:1, međutim, poklekla je na gostovanju u Senti, u pretposlednjem kolu minulog šampionata (1:2). Kao što smo rekli Zoltana Saba je umorna, uz to je u blagom padu superligaške forme, odigrala je samo 1:1 sa OFK Bačkom u ulozi domaćina, a poražena od Metalca, pa će joj zainta biti teško da može da ugrozi prvaka države. Ipak, teško je očekivati da će ovo biti rutinski posao za sastav Dejana Stankovića.

CRVENA ZVEZDA - TSC (21.00, TV Arena Sport)

Beograd

Stadion Rajko Mitić

Bez prisustva gledalaca

Sudija: Miloš Đorđić (Beograd)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Rodić - Sanogo - Gavrić, Nikolić, Ivanić, Katai - Tomane.

TSC: Filipović - Varga, Antonić, Babić, Ponjević - Stanojev, Banjac, Zec, Tomanoivić - Lukić, Silađi.

SUPERLIGA - 6. KOLO

Petak

Inđija - Javor 3:2 (1:0)

/Aleksić 8, Dimitrov 56pen, Bastajić 82 - Luković 68, Jevtić 75/

Metalac - Čukarički 0:0

Subota

Rad - Napredak 3:1 (1:1)

/Jovanović 42, Novaković 50, Trninić 63 - Stević 25/

Novi Pazar - Radnik 0:0

Zlatibor - Mladost Lučani 1:0 (0:0)

/Đakovac 60/

OFK Bačka - Voždovac 2:1 (2:1)

/Žakula 2, 8 - Živković 10/

Radnički Niš - Proleter NS 2:0 (0:0)

/Gavrić 52, Stojiljković 69pen/

Nedelja

18.45: (2,95) Vojvodina (3,30) Partizan (2,45)

20.00: (4,20) Mačva (3,45) Spartak (1,90)

21.00: (1,20) Crvena zvezda (6,75) TSC (14,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan StankovićZoltan Sabo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara