©MN Press
©MN Press

Zvezda kreće na pripreme, za status strepe: Sanogo, Ben, Krstičić, Srnić, čak i Gobeljić

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.01.23. | 17:52

Crveno-beli razmatraju budućnost igrača sa pozamašnim stažom u Ljutice Bogdana

Deset bodova prednosti zaliha je koja Crvenoj zvezdi pruža komfor pred prolećni deo šampionske trke, međutim najveći ulog koji je nosila jedna superligaška sezona do sada razlog je zbog kojeg branilac titule bez opuštanja gleda ka obavezama u narednom periodu.

Svesni da proleće uz overu titule moraju da iskoriste i da reorganizuju tim, kako bi u što boljoj situaciji dočekali leto i ciljanu grupnu fazu Lige šampiona, crveno-beli su već napravili jasan plan prolećnog umivanja tima, te će u narednim mesecima rukovodstvo i stručni štab šampiona Srbije preduzeti konkretne korake uz akcenat na podmlađenju i osveženju tima.

Izabrane vesti

Izabranici Miloša Milojevića, od sutra do 27. januara tempiraće formu u Turskoj, a put zimske baze strateg crveno-belih odlučio se da povede 33 igrača. Konkurenciju u odnosu na jesenji deo sezone do sada su pojačali Uroš Spajić i Lazar Nikolić, dok je među prioritetima crveno-belih da angažuju igrače u veznom redu te je za očekivati da dres u narednom periodu zaduži i neko od defanzivnih vezista sa liste želja na čijem su vrhu Edmund Ado i Marko Stamenić.

Paralelno sa pojačanjima, pred braniocem titule će se naći i zadatak da rastereti igrački kadar, pa bi po ozvaničenju angažmana centralnog veziste na dnevni red došlo preispitivanje statusa Sekua Sanoga, Nenada Krstičića i Slavoljuba Srnića. Pomenuti trio veznih igrača sa crveno-belima ima ugovore do kraja sezone te je opcija da Ljutice Bogdana napuste kao slobodni igrači narednog leta.

Slična situacija je i sa El Fardu Benom koji je oztavio dubok trag u Crvenoj zvezdi gde će ostati upamćen kao najbolji stranac u klupskoj istoriji, međutim marginalna uloga koju ima mesecima unazad nagoveštava rastanak.

Uz pomenute fudbalere značajnog staža na Topčiderskom brdu ali sve skromnije uloge, moguće je da se na dnevnom redu nađe čak i pitanje budućnosti Marka Gobeljića koji je sa Zvezdom produžio ugovor do leta 2024. godine, ali bi ukoliko se adaptira kako se očekuje mesto iskusnijeg beka mogao da zauzme Lazar Nikolić.

Naredni period iz ove perspektive predstavljaće raskršće za niz fudbalera, a nagoveštaj Milojevićeve vizije Zvezde u mesecima koji slede predstavljaće pripremni period i kontrolne utakmice. Tokom boravka u Antaliji crveno-beli će odigrati šest prijateljskih utakmica, a rivali će im biti: Lehija Gdanjsk (15. januar), Nefči (19. januar), Kopar (21. januar), Dinamo Tbilisi (22. januar), Ludogorec (25. januar) i Austrija Lustenau (27. januar).

Podsetimo, sezona u Mozzart Bet Superligi se nastavlja 4. februara, a prvi protivnik crveno-belih biće Vojvodina u okviru 20. kola. Posle 19 rundi Zvezda se nalazi na čelu karavana sa 53 boda, 10 više od drugoplasiranog Partizana.


tagovi

Slavoljub SrnićNenad KrstičićMarko GobeljićSeku SanogoEl Fardu Ben

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara