Zvezda kreće u dvonedeljni oporavak, Stankovića ne zanimaju kritike

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.10.21. | 09:37

Veruju na Marakani da za 14 dana neće imati kadrovske probleme...

Protiv Ludogoreca i utisak i bodovi, u sudaru sa Metalcem, uoči nove reprezentativne pauze, samo ovo drugo. Za Dejana Stankovića mnogo bitnije. Srpski šampion je bukvalno preživljavao tokom duela sa vrlo zanimljivim timom iz Gornjeg Milanovca, ali je skrhan velikim kadrovskim problemima uspeo da se domogne nove prvenstvene pobede i opstane u šampionskoj trci.

Promešana postava, u kojoj je Marko Gobeljić bio prinuđen da igra drugog štopera, patila je u defanzivnim zadacima, ali je na suvi kvalitet i ono malo preostale snage u drugom poluvremenu prelomila utakmicu. Metalac se u lepom svetlu predstavio u Ljutice Bogdana i na iznenađenje mnogih napravio više kolosalnih prilika pred mrežom Crvene zvezde od, primera radi, Brage i učesnika Lige šampiona Šerifa. Na Zvezidinu sreću vrlo raspoložen je bio Zoran Popović koji je na adekvatan način zamenio kapitena Milana Borjana.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je u dobrom raspoloženju dočekala pauzu u kojoj će imati sasvim dovoljno vremena da regeneriše tim i ojača snage pred oktobarski ciklus. Očekuje se da vrlo brzo negativan PCR test dobiju Milan Borjan, Aleksandar Dragović, Aleksandar Katai i Miloš Degenek, zatim i uhvate ritam za gostovanje u Danskoj.

„Samo je bilo važno da se uzmu tri boda, to sam rekao i na konferenciji pre utakmice. Nije me zanimalo da li će biti lepo ili ružno, povremeno je bilo lepo... Mnogi kukaju zbog problema sa rosterom. Ne možete ni da zamislite u kakvoj smo situaciji bili. Nedostajalo nam je devet igrača, i zato sam preponosan. Pokazali su svi da su prvotimci, i da se nikada ne zna kada će ko biti pozvan da brani ove boje. Danas su svi pokazali karakter, ne zanima me da li će biti kritika zbog igre. Idemo posle pobede na zasluženi odmor“, rekao je posle meča sa Metalcem Dejan Stanković.

Virus korona desetkovao je tim Crvene zvezde, ali je i pored toga srpski šampion, zahvaljujući pojedinim taktičkim bravurama, odigrao odličan meč u Razgradu. Imali su crveno-beli samo jedan dan da se pripreme za Metalac, ali i gomilu novih problema. Povrede su iz stroja izbacile napadača Luia Dionija, Radovana Pankova, kao i mladog vezistu Petra Stanića.

„Treba nam odmor, povrede Dionija i Pankova. Da ne govorim o tome da je Pavkov prvi put odigrao 90 minuta posle pauze. Isto tako i Gajić, Roda...Jednostavno pojedinci nisu mogli fizički da budu na terenu do kraja utakmice. Biće ovo dugo prvenstvo“, dodao je Dejan Stanković.

Oporavak će biti potreban i pojedincima koji su izdržali veći deo meča protiv Metalca. Tu, pre svega, mislimo na Mirka Ivanića. Bivši reprezentativac Crne Gore, uz Filipa Falka, kreirao je osmu prvenstvenu pobedu asistencijom i pogotkom, ali je bilo vidljivo da mu nedostaje svežine. Logično, obzirom da je od početka sezone odigrao 18 utakmica, i nije propustio nijedan meč.


tagovi

Dejan StankovićZoran PopovićMirko Ivanić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara