Zvezda loša, Čukarički nemoćan, povredio se Borjan: Pamtiće se samo lažnjak Bena (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 27.04.22. | 20:20

Crveno-beli se vratili na prvo mesto posle pobede nad Brđanima – 1:0

Zvezda je uklonila još jednu prepreku na šampionskom putu. Posle trijumfa nad Čukaričkim, crveno-beli su stigli na deset bodova od šampionske titule, koliko im još teoretskipotrebno da ostave pehar namenjen prvaku države u trofejnu salu stadiona u Ljutice Bogdana. Cilj je ispunjen – očekivanja nisu. Tim Dejana Stankovića pružio je u pobedi nad timom Milana Lešnjaka (1:0) jako skromnu partiju. Bez tempa, agresivnosti, ofanzivne moći i jakog individualnog učinka. Dakle, svega onog po čemu je Crvena zvezda bila prepoznatljiva u većem delu ovogodišnjeg prvenstva.

Da su Brđani bili samo malo otresitiji ili kvalitetniji mogli su navijačima crveno-belih da prirede vrlo mučno veče po jakoj beogradskoj kiši. I onako opor utisak o slaboj predstavi pojačala je povreda kapitena crveno-belih Milana Borjana, koji je posle desetominutne lekarske intervencije ostao do kraja u igri. Da nije bilo lažnjaka El Fardu Bena, potom i gola reprezentativca Komorskih Ostrva, malo toga je moglo da se vidi na Rajku Mitiću. Čukarički je dobro defanzivno stajao – ofanzivno je bio nemoćan. Zvezda je igrala daleko od potrebnog šampionskog standarda.

Izabrane vesti

Očekivalo se da Crvena zvezda zgromi Čukarički, s obzirom na ples četvrostrukog uzastopnog šampiona u Bačkoj Palanci i pritisak moranja usled današnje pobede Partizana. Međutim, raskvašen teren Marakane pretvorio se u poligon mučenja za izabranike Dejana Stankovića. Trener gostiju Milan Lešnjak izveo je pravi mali menvar, pojačavši desni bek mladim Roganom na krilnoj poziciji. Po vokaciji bek pružao je Rogan odličnu defanzivnu podršku mnogo iskusnijem Miladinu Stevanoviću, i doprineo da Zvezda bude izbačena iz zone komfora.

Praktično, tim Dejana Stankovića nije imamo nikakav učinak po levom boku, gde već celu takmičarsku godinu dominiraju Katai, Ivanić i bek Milan Rodić. Crvena zvezda je u prvom poluvremenu pružila jednu od najslabijih partija ovog proleća. Verovatno i najslabiju. Slabim kretanjem između zgusnutih linija tima sa Bonovog brda, crveno-beli su uzalud trošili vreme.

Čukarički nije igrao lepo za oko, ali je u svakom momentu znao kako da naudi velikom favoritu. Zvezda apsolutno ništa nije uradila u prvoj polovini prvog poluvremena. Monotoniju prolećnog dana prekinuo je pogođenom stativom Milan Pavkov, odgovorio je na drugoj strani Miladin Stevanović strašnim slobodnim udarcem sa 25 metara. Zvezdin spasilac je u tom momentu, koji može da prelomi prvenstvo, bio kapiten Milan Borjan.

Delovalo je čak da Crvena zvezda ne može do jutra da postigne pogodak. U ovom meču startni napadač Milan Pavkov kao da nije došao na meč, stalno je bio u sendviču štopera gostiju.

Ne pamti se kada je Crvena zvezda bila toliko iritantna, ali je imala sreće da povede na vreme. Posle šuta Sanoga lopta se odbila od Katija, pravo na nogu El Fardu Bena. Reprezentativac Komorskih Ostrva je u tom 38. minutu zalomio Tošića i pogodio mrežu. Bio je to trenutak koji je sasekao plimu nervoze u Ljutice Bogdana, pre svega zbog jako loše igre domaćeg tima.

Tek nešto bolji ritam viđen je u nastavku. Jedva prelaznu ocenu obezbedila je šansa Mirka Ivanića, posle pasa Aleksandra Kataija, koju je osujetio golman Čukaričkog Novak Mićović. Videlo se da crveno-beli imaju velikih problema u samom špicu napada, odnosno da je Milan Pavkov u klasičnom „daun“ raspoloženju.

Teško je dobijao duele, još teže se kretao. Čukarički je bio bezopasan, a tempo utakmice totalno je pao posle povrede Milana Borjana. Na golmana crveno-belih združeno su natrčali Strahinja Eraković i vezista gostiju Milan Savić. Bili su to vrlo mučni trenuci u Ljutice Bogdana. Deset minuta su doktori Crvene zvezde ukazivali pomoć kapitenu tima, koji je i pored toga ostao na golu.

Šansu da sve reši pre finiša imao je rezervista Ohi, posle dodavanja Milana Gajića. Iz izgledne situacije tukao je pored gola. Mogao je sve to da kazni Ergelaš, ali je Gajić bravurom sačuvao mrežu.

SUPERLIGA SRBIJE - 3. KOLO

Utorak

Radnički Niš - Vojvodina 1:0 (0:0)

/Mićubući 52/

Sreda

Partizan - TSC 4:1 (2:1)

/Natho 41, Gomeš 42, Miljković 48, Jović 62 – Vukić 31/

Voždovac - Napredak 3:0 (3:0)

/Milović 21, Ćirković 23, Pantović 28/

Crvena zvezda - Čukarički 1:0 (0:0)

/El Fardu Ben 38/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

El Fardu BenMilan BorjanDejan StankovićMilan LešnjakMitar Ergelaš

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara