Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Zvezda mora da pronađe 5.000.000 evra: Garsija i dalje kvari planove

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.09.20. | 09:51

Na Marakani i dalje ubeđuju Argentinca da prihvati ponudu Arisa

Crvena zvezda je porazom na penal ruletu protiv Omonije u Nikoziji propustila veliku šansu da ponovo dođe u situaciju da se bori za Ligu šampiona, a ujedno i dodatno olakša finansijsku situaciju. Plasman u plej-of za najkvalitetnije klupsko takmičenje donosio je lepih osam miliona evra. Čak i ako prođu u Ligu Evrope, preko pobednika duela između Ararata i Celja, crveno-beli če imati rupu od pet miliona evra. Plasman u Ligu Evrope preko plej-ofa za to takmičenje donosi nešto više od tri miliona evropskih novčanicau klupsku kasu.

Jasno je da odgovorni sa Marakane morati da se napregnu u finišu letnjeg prelaznog roka i prodajom pojedinih igrača napune kasu... Pet miliona evra od izlaznih transfera nameću se kao imperativ. Cifra nije velika, ali... Crveno-beli i dalje na stolu imaju ponudu Arisa za Matea Garsiju vrednu 1,3 miliona evra i 50 posto od dalje prodaje. Sporazum sa klubom iz Soluna je postignut, međutim Argentinac ne želi da se vraća u klub u kojem je igrao fudbal života i privukao pažnju Crvene zvezde. Svestan je Mateo da Aris, posebno posle ispadanja iz Evrope, ne može da mu garantuje redovna primanja. Zbog toga i dalje odbija da se preseli na sever Grčke. Istina, odgovorni sa Marakane, preko brojnih posrednika, pokušavaju da utiču na Garsiju. Posebno, što je jedan od junaka iz Berna odavno van bilo kakvih planova Dejana Stankovića. Teško da će se situacija tu promeniti.

Izabrane vesti

Garsija je pre mesec i nešto više dana odbio mogućnost da se vrati u otadžbinu, iako je Crvena zvezda postigla dogovor sa Rasingom. Klub iz Argentine je bio spreman da izdvoji 2,2 miliona evra i na taj način pokrije Zvezdina ulaganja u Matea. Međutim, Garsija nije pristao na tu opciju...

Niko ne može da pretpostavi šta Argentinac čeka, i da li imaju najavu od menadžerskog tima da će za njega stići ponuda mnogo ozbiljnijeg kluba od Arisa. Sa druge strane Crvenoj zvezdi vreme ističe...

Prodajom Matea Garsija Crvena zvezda ne bi rešila sve probleme, ali bi se otarasila igrača koji ima ozbiljna primanja za sedenja na tribina. Takođe, odlazak Garsije trebalo bi da znači početak nešto većih izlaznih transfera. Posle meča za plasman u Ligu Evrope, Crvena zvezda bi trebalo da u Aziju proda Miloša Degeneka i El Fardu Bena. 


tagovi

Mateo Garsija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara