Zvezda mora da rizikuje: Ruptura lože zalečena, Kangva spreman za Trabzon

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 17:35

Zambijac preskočio dva gostovanja u Mozzart Bet Superligi, ali moguće je da će dobiti šansu u četvrtak

Prvi utisak je bio sjajan, tokom priprema u Sloveniji. Drugi još bolji, jer je Kings Kangva počeo da pogađa i asistira u prvim zvaničnim mečevima u ovoj takmičarskoj godini. Utisak je bio da je Crvena zvezda pogodila u centar mete odlukom da posluša Miodraga Božovića i iz Arsenala iz Tule dovede mladog Zambijca.

Međutim, kako je sezona odmicala, tako je Kings Kangva počeo da pada. Ima i do toga da je silom prilika morao da pokriva poziciju zadnjeg veznog, verovalo se da je srpski šampion dovoljno dominantan da sa tandemom Kangva-Kanga uđe u Ligu šampiona, bez obzira na nedostatak defanzivnog kvaliteta.

Izabrane vesti

Posle dvomeča sa Makabijem iz Haife Kings Kangva je počeo da pada, izgubio je mesto posle rehabilitacije Sanoga i morao da se zadovolji ulogom džokera. Bilo je zabrinutosti kod navijača Crvene zvezde u poslednjih nekoliko dana, jer je Kangva preskočio teška gostovanja u Novom Sadu i Nišu. Kako saznajemo posle duela sa Ferencvarošom u Budimpešti, kada je zamenio Seku Sanoga, osetio je bolove u loži. Dijagnostifikovana je manja parcijalna ruptura na površini zadnje lože, pa je trener Miloš Milojević odlučio da ne rizikuje. Kings Kangva bi od sutra trebalo da je u punom trenažnom procesu, iz čega proizilazi da bi trebalo da bude spreman za duel protiv Trabzona u okviru petog kola Liga Evrope.

Trener crveno-belih Miloš Milojević nema mnogo izbora u centralnom delu veznog reda. Sanogo je završio sezonu, potreban ritam nema ni Veljko Nikolić, dok Srđan Mijailović ne može da igra mečeve u Evropi.

Kao jedine opcije su ostale Kings Kangva i Slavoljub Srnić. Crvenu zvezdu samo pobeda ostavlja u trci za evropsko proleće uoči gostovanja Monaku, pa ne bi bilo iznenađenje da Milojević preuzme Stankovićev rizik i upari Kangvu i Kangu. Zambijac je imao vrlo promenljive partije u Evropi, protiv Trabzona u Turskoj je bio jedan od tragičara. Bespotrebno je dobio crveni karton u ranoj fazi drugog poluvremena. Ni pre toga se nije snašao u ofanzivnoj ulozi, pošto je nominalno počeo meč umesto Aleksandra Kataija.

U dosadašnjem delu sezone Kangva je odigrao 19 utakmica, postigao pet golova i upisao tri asistencije. Ali nije bio konstantan.


tagovi

Kings KangvaSlavoljub Srnić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara