Zvezda može da napadne i sa zemlje i iz vazduha: Pjunik čuvao glavne adute i izgubio na startu prvenstva

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.07.22. | 20:25

Ararat iznenadio na prvenstvenoj primijeri, šampion Jermenije s porazom stiže u Beograd - 0:1

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković može da se pohvali kako poseduje popriličan broj kvalitetnih igrača u timu i ozbiljno dugu klupu, ali to nije slučaj i sa njegovim kolegom iz Pjunika Egišeom Melikjanom. Nekadašnji levi bek jermenske reprezentacije pošteno je promešao karte, kako bi odmorio veliki broj igrača koji su doneli istorijski rezultat klubu slavljem u Luksemburgu, ali ga je to koštalo poraza na otvaranju sezone od Ararata - 0:1 (0:0).

Od igrača koji su bili u startnih 11 u revanšu protiv Didelanža tu su bili samo srpski napadač Uroš Nenadović i brazilski vezsta Andre Mensalao, dok su ostala mesta zauzeli rezervisti, počevši od golmana i jednog od istaknutijih aktera meča Stanislava Bušneva. Iskusni čuvar mreže imao je nekoliko odličnih intervencija tokom utakmice, ali je kao i ostali defanzivci Pjunika zakazao kod kornera u 71. minutu, kada je Razmik Hakobjan pogodio glavom posle dodavanja Kolumbijca Huana Brava.

Izabrane vesti

Podsetimo, Pjunik je i jedni gol u Luksemburgu primio posle loše odbrane prekida, pa je jasno da je to jedan od nedeostataka u igri jermenskog šampiona koji bi Crvena zvezda mogla da iskoristi. Srpski šampion može da napadne iz vazduha, ali će biti i te kako dominantna i u polju. Danšnji sastav je imao problema da se nametne protiv Ararata, koji je bio bolji tokom čitavog prvog poluvremena, dok je onaj koji je igrao protiv Didelanža demonstrirao da može da bude opasan u tranzicionoj igri, pa sastav Dejana Stankovića mora da bude oprezan, ali pre svega mora da iskoristi ogromnu razliku u kvalitetu.

Ararat je imao dve dobre prilike u 25 minutu. Prvo je Bušnev odlično skinuo vrlo dobar udarac Malakjana, a onda je i posle kornera bilo opasno po gol domaćina, kada je Legbo Ogueči loptu umalo skrenuo u svoju mrežu. Stanislav Bušnev spsasio je svoju ekipu u 38. minutu, kada je Aleksandar Glišić ostao sam u srcu šesnaesterca posle povratne lopte Galstjana, ali je golman Pjunika bio dobro postavljen.

Pjunik je dodao gas i počeo ozbiljnije da napada u drugom poluvremenu, ali je Ararat uspeo da odolim posle čega se ušlo u vrlo otvorenu završnicu meča, gde je pala koncentracija domaćim igračima. Pjunik je do izjednačenja mogao da stigne samo dva minuta nakon primljenog gola, baš preko Uroša Nenadovića, ali je njegovu odličnu šansu glavom uspeo da izblokira jedan defanzivac Ararata. U nastavku akcije izblokiran je i pokuašj Makedonca Radeskog.

U startnoj ostavi domaćeg tima bila su čak trojica igrača. Pored Nenadovića tu su bili i Nemanja Mladenović i Boris Varga, dok u protokolu nije bilo Zorana Gajića. Prvi meč 3. kola između Crvene zvezde i Pjunika igra se u sredu 3. avgusta od 20.45 na stadionu Rajko Mitić.



tagovi

Uroš NenadovićPjunikFK Ararat

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara